Bakan Işık, Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin Açılışını Yaptı

Bakan Işık, Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin Açılışını Yaptı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle Gebze Anadolu Kız imam Hatip Lisesi’nin açılışı yapıldı.

Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle açıldı. Tören Vali Ercan Topaca’nın da vedasına sahne oldu. Törende konuşan Bakan Işık eğitimle ilgili önemli mesajlar verdi. Işık öğrencilere, “Çok kitap okuyun, çok çalışın” nasihatinde bulundu.

2002 yılında göreve geldiklerinde Gebze’de derslik başına düşen öğrenci sayısının 60’ın üzerinde olduğunu hatırlatan Bakan Işık, tekli eğitimin neredeyse hiçbir okulda bulunmadığını, 3 binin üzerinde de öğretmen açığının bulunduğunu hatırlattı. Şimdi ise derslik başına öğrenci sayısının 34, ücretli öğretmenin ise 300’ün altında olduğunu ifade eden Işık, “Bu eğitimde verilen mücadelenin sonucudur. 2002’de İmam Hatipler adeta ağlıyordu. İnsanlar çocuklarını göndermesinler diye adeta set çekiyorlardı. Kat sayı engeli vardı. Bugün çocuklarımız dilerse başörtülü okuyabiliyor ama o dönemde üniversitede bile Başörtüsü yasaktı. Sizin önünüze bundan sonra kimse engel koyamayacak” dedi.

Eğitimde imam hatiplerin önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Işık, “Bu yolun önünü açtık. İsteyen İmam Hatip’e isteyen Meslek Lisesine isteyen başka bir liseye gitsin. Ama kimse ayrımcılığa maruz kalmasın. Kat sayı engelini kaldırarak Üniversitelerin kapısını açtık. Gebze Teknik Üniversitesi’nin kanun teklifini de TBMM’ye sunduk. Ekim ayında Genel kurulda görüşülecek ve vekillerimizin desteğiyle hayata geçecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen kurdele kesimi töreni ile okul hizmete açıldı. Açılış töreninin ardından Bakan Fikri Işık ve beraberindeki protokol katılımcıları okulu gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.