49 Rehinenin Kurtarılmasını Dünya Böyle Öğrendi

49 Rehinenin Kurtarılmasını Dünya Böyle Öğrendi
Dünya Türk rehinelerin serbest bırakılmalarını böyle öğrendi..

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda kaçırılan 49 kişinin 101 gün sonra serbest bırakılmasını yabancı basın ajansları da 'acil' koduyla 06.30'dan itibaren Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasıyla birlikte dünyaya duyuruldu. Reuters ise rehinelerin Suriye tarafındaki Tel Abyad kentinde serbest bırakıldıklarını aktardı.

Reuters ajansı, saat 06.30'da abonelerine geçtiği haberinde "Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyi Muzul'da rehin alınan tüm Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi" ifadesine yer verdi.

Associated Press ajansı da saat 07.00 sularında Davutoğlu'nun açıklamalarını referans göstererek rehinelerin serbest kalmasını "acil" koduyla duyurdu.

AFP ajansı da acil koduyla geçtiği haberinde Başbakan Davutoğlu'nun "Vatandaşlarımızı bu sabah ülkemize getirdik" sözlerine yer verdi.

'IRAK HÜKÜMETİNİN BİLGİSİ YOKTU'

Ajanslar, vakit ilerledikçe diğer yetkili ağızlardan gelen açıklamaları da abonelerine aktardı. Associated Press, Türk liderlerin rehinelerin nasıl serbest kaldıklarına dair sınırlı bilgi verdiğini söyledi. Ajans ayrıca Irak ordu sözcüsü Korgeneral Kasım el Musavi'nin, Irak hükümetinin rehinelerin serbest bırakılması veya nerede tutuldukları, nerede serbest bırakıldıkları konusunda bilgi sahibi olmadığı şeklindeki ifadelerini aktardı.

'TEL ABYAD'DA BIRAKILDILAR'

Reuters ajansının haberinde yer alan bir ayrıntı da dikkat çekti. Ajans, güvenlik kaynaklarına dayanarak rehinelerin, IŞİD'in güçlü olduğu Rakka kentinden Kaçakale'nin tam karşısındaki Tel Abyad'a götürüldüklerini ve burada serbest bırakıldıklarını aktardı. 

Rehinelerin kaçırıldıktan sonra serbest kalana kadar sekiz defa yer değiştirdikleri bildirilmişti. Rehineler bu sabah saatlerinde Akçakale'den Türkiye'ye giriş yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum