Kosova 28 Şubat’ını Yaşıyor

Kosova 28 Şubat’ını Yaşıyor
Kosovalı 12 cami imamı ile bir Müslüman siyasetçi uyduruk gerekçelerle tutuklandı. İmamlardan biri Başbakan Davutoğlu’nun da arkadaşı!..

Kosova’daki 1 milyon 900 bin Arnavut Müslümanı ‘köpek’ olarak niteleyerek bunların Miloseviç tarafından soykırıma tabi tutulmamasının kötü olduğunu söyleyen ve bunu Amerikan yetkililerle ortak bir toplantıda yapan katolik rahipler el üstünde tutulurken, Kosovalı 12 cami imamı ile bir Müslüman siyasetçi uyduruk gerekçelerle tutuklandı. İmamlardan biri Başbakan Davutoğlu’nun da arkadaşı!..

30 GÜNLÜK TUTUKLAMA…

Kosova Anayasası’na aykırı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle ülkenin değişik kentlerinde geçtiğimiz Çarşamba günü gözaltına alınan 12 imam ve İslami Harekete Katıl Partisi lideri Müslüman siyasetçi Fuad Ramiqi hakkında 30 günlük tutuklama kararı verildi. Bu süre içerisinde ‘olmayan’ delillerin üretilmeye çalışılacağı uyarıları yapılıyor.

KOSOVA’NIN BÜTÜN İSLAMİ BİRİKİMİ GÖZALTINDA!..

Tutuklanan imamların ve siyasilerin, Kosova’nın neredeyse bütün İslami müktesebatını temsil ettiğini bildiren kaynaklar, son operasyonun Avrupa’da İslam’ın yükselmesinin önüne geçme gayretlerinin bir devamı ve uzantısı olduğunu düşünüyorlar.

KOSOVA, KAOSA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR

Ülkedeki ahlaklı siyasiler, operasyon ve tutuklamaların hukuki değil siyasi olduğu değerlendirmelerinde bulunuyorlar. İmamların tutuklanmaları ile halihazırda hükümet kurulamaması şeklinde seyreden ülkedeki siyasi krizin daha da derinleşmesi bekleniyor.

DİREKTİF AMERİKA’DAN MI?

Tutuklamaların, Amerika’nın Yahudi kökenli Kosova Büyükelçisi Tracey Jacobson’ın teşviki ile gerçekleştiğini söyleyen Kosovalılar, mahkemenin Amerika’nın direktifleri doğrultusunda böyle bir karar aldığını düşünüyorlar.

LİSBA SÖZCÜSÜ: ‘TÜRKİYE GİRİŞİMDE BULUNMALI’

Kosova mahkemesinin 12 imam ve İslami Harekete Katıl Partisi (LİSBA) Genel Başkanı Fuad Ramiqi'ye 30 gün tutuklama kararı vermesi üzerine açıklama yapan LİSBA Sözcüsü Noli Zhita, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun girişimde bulunmasını istedi. Zhita, Kosova’da yaşananların 28 Şubat’ta Türkiye’de yaşananların birebir kopyası olduğunu söyledi.

HIRİSTİYAN TERÖRİSTLER VE RAHİPLERİ BOŞ DURMUYOR

Kosova’da tüm bu gelişmeler yaşanırken geçmişte 1 milyon 900 bin Müslümanın Miloseviç tarafından öldürülmemelerini hata olarak gören Katolik bir rahibin söyledikleri şok sözler akla geldi. Aşağılık rahip, Amerikalı yetkililerin de bulunduğu bir toplantıda “Miloseviç 1 milyon 900 bin Arnavut Müslümanı öldürmediği için kötü yaptı. Çünkü onlar köpektir ve köpekleri öldürmek gerekir…” ifadelerinde bulunmuştu. Müslüman imam ve siyasetçilerin uyduruk gerekçelerle tutuklandığı ülkede söz konusu rahip ve benzerlerine ise herhangi bir işlem uygulanmadığı biliniyor. Öte yandan ‘skandal’ üzerine sessizliğe bürünerek rahibe dolaylı destek veren, Hıristiyan terörizminin merkez üssü Vatikan’dan da herhangi bir açıklama gelmemişti. Vatikan, Orta Afrika’daki Hıristiyan teröristlerin Müslüman katliamına girişmesine de sessiz kalarak haçlı terörünü hamisi olduğunu ortaya koymuştu. Yine aynı Vatikan son günlerde de IŞİD bahanesiyle Ortadoğu’da yeni bir haçlı seferini tahrik ve teşvik ediyor.

kos2.jpg

Tutuklanan imamlar arasında bulunan Priştine Fatih Sultan Mehmed Camii İmamı Dr. Şevket Krasniqi ülkede yılın en etkili ve aktif ismi seçilmişti. Krasniqi, ülkeyi ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla da bir araya gelmiş bir isimdi. Tutuklanan imamlar Türkiye'ye de her zaman destek veriyor ve Türkiye politikalarını destekliyorlardı.

kosss.jpg

Kosovadaki 1 milyon 900 bin Arnavut Müslümana yönelik, “Miloseviç 1 milyon 900 bin Arnavut Müslümanı öldürmediği için kötü yaptı. Çünkü onlar köpektir ve köpekleri öldürmek gerekir…” açıklamasında bulunan katolik rahipler ve Hıristiyan teröristler ise Amerikalılar ve batılılarca el üstünde tutuluyorlar.

Osman Yiğit / Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum