Başkonsolos Yılmaz'ın Başına Silah Dayamışlar

Başkonsolos Yılmaz'ın Başına Silah Dayamışlar
IŞİD'in elinden kurtarılan 49 rehinenin yaşadıklarını anlattığı esnada çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Konsolos Öztürk Yılmaz'ın IŞİD zulmü altında yaşadıklarına dair detaylar tüyler ürpertti.

IŞİD'in elinden kurtarılan konsolosluk görevlilerinin yaşadıkları en çok merak edilen konu. Görevlilerin, Konsolos Öztürk Yılmaz'ın başına gelenlerle ilgili anlattıkları ise oldukça ürkütücü...

Konsolosluk görevlileri, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra evlerine dönmek üzere çıktıkları yolda, 101 günde neler yaşadıklarını anlattılar. Anlatılanların arasında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'la ilgili yer alan bir detay ise, tüyler ürpertti.

"BAŞINA SİLAH DAYADILAR"

Ankara'ya hareket eden uçakta CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun'a konuşan konsolosluk görevlisi, IŞİD militanlarının açıklama yapması için Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın başına bir kaç kez silah dayadığını açıkladı. Buna rağmen Başkonsolos Öztürk bunu kabul etmeyerek 'Silahla vurun, Türkiye'nin gururuyla şerefiyle oynatmam' dedi.

Konsolosluk görevlisi o olayı şu sözlerle anlattı:

"KAMERAYA ÇEKMEK İSTEDİLER, ÜLKEMİN GURURUYLA OYNATMAM DEDİ"

"Başkonsolosumuz çok büyük şeylerle karşılaştı. İki üç sefer başına silah dayadılar, açıklama yapması için. Ama bunların hiçbirine kafasına silah dayadıkları halde yapmadı. İlk günden kameraya almak, fotoğraf çekmek istediler bizi. Kendisi silahla vurun, Türkiye'nin gururuyla şerefiyle oynatmam diyerek ölümü tercih etti"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum