Okulda "Siyaset Konuşma" Yasağı!

Okulda "Siyaset Konuşma" Yasağı!
Mısır'da yeni eğitim yılı "siyaset konuşma" yasağıyla başladı.

27 ilden 12'sinde okullar yoğun güvenlik önlemleri altında açıldı. Başkent Kahire'nin de arasında bulunduğu bazı illerde ise darbe karşıtları yürüyüş düzenledi.

Eğitim Bakanı Mahmud Ebu'n Nasr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda siyasi konuşmaların yapılmaması çağrısı yaparak " Siyaset yapmak isteyen, bunuokul dışında yapmalıdır. Okullar siyasi görüş alışverişinde bulunulacak yerler değil ilim yuvalarıdır" dedi.

Ebu'n Nasr, okul içinde siyasi konuşmalar yaptığı tespit edilen öğretmenlerin de maaş kesintisinden başlayıp görev değişikliğine kadar değişen cezalara çarptırılacağını söyledi.

Bugün Kahire'de 90 okul öğrencilere kapılarını açarken, diğerlerinde eğitimin yarın başlaması bekleniyor.
Güvenlik önlemleri artırıldı

Öte yandan, Mısır'ın 12 ilinde eğitime başlayan okullarda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ülkenin İskenderiye, El-Garbiyye, El-Kalyubiyye, Dimyat, Eş-Şarkiyye, Ed-Dekahliye, İsmailiye, Süveyş, Beni Suveyf, El-Minya, Asyut ve Asvan kentlerinde okul önlerindeki güvenlik önlemleri artırılırken yetkililer okullara gönderilen talimatların uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için teftişlerde bulundu.

Ed-Dekahliye'de darbe karşıtı bir grup öğrenci, tutuklu bulunan Ezher Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılması talebiyle yürüyüş düzenledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.