MTV Parasıyla İlgili İddialara Yalanlama

MTV Parasıyla İlgili İddialara Yalanlama
Maliye Bakanlığı, vergi hedefleri tahminlerinin yılın sonu gelmeden tutmadığı ve aradaki farkın da çalındığı iddiasını yalanladı.

 

Maliye Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan "Şok, MTV parasını hırsızlar çaldı" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yanlış bir algı oluşturma gayreti görüldüğü belirtilerek, "Vergi hedefleri tahminlerinin yılın sonu gelmeden tutmadığını ve aradaki farkın da hırsızlar tarafından çalındığı gibi bir yaklaşım ve ima Bakanlığımızca hayretle karşılanmıştır" denildi.

Zaman zaman Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde vatandaşların işlemlerini daha güvenli yapabilmeleri için bazı uyarı mesajları yayımlandığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu mesajları, ’vatandaşlar, sanal dolandırıcılar tarafından dolandırıldı’ diyerek böyle bir habere imza atmak sadece zorlama bir haberciliktir. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı sanal pos uygulaması kapsamında yapılan vergi ödemelerinde alınan birçok güvenlik tedbirinin yanı sıra bankacılık sisteminde de kullanılan, yapılan işlemin doğruluğunu garanti eden ’3DSecure’ yazılımından da faydalanılarak, güvenlik tedbirleri en üst seviyede oluşturulmuş bulunmaktadır. Öte yandan internet üzerinden yapılan vergisel işlemlerle ilgili olarak kötü niyetli kişilerin eylemlerine karşı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir. Bu çerçevede haberin bu şekliyle hiçbir analiz yapılmadan, çarpıtılarak kamuoyu ile paylaşıldığı görülmüştür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.