MİT’in Başarısı İsrail’i Çıldırtacak

MİT’in Başarısı İsrail’i Çıldırtacak
MİT Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası dış destek almadan gerçekleştirdiği ilk yurt dışı operasyonundan alnının akıyla çıkan MİT’in İsrail’i çıldırtacağı belirtiliyor.

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ve beraberindeki 48 kişi, 101 gün sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’nın başarılı operasyonuyla serbest kaldı. MİT Kanunu’nda yapılan Anayasal değişiklikten sonra teşkilatın ilk operasyonunu başarıyla gerçekleştirmesi milli bir gurur kaynağı oldu. Konuyla ilgili Akit’e konuşan Tarihçi-Yazar İsmail Nacar, rehine operasyonunun İsrail’i çıldırtacağını belirterek, “Operasyondan en fazla rahatsız olan İsrail ve Neoconlardır” dedi. 

MİT İLK YURT DIŞI OPERASYONUNDAN BAŞARIYLA ÇIKTI 

Rehinelerin IŞİD elinden burunlarının bile kanamadan alınması sonrası olayın kahramanları büyük dikkat çekti. Riskli operasyonu başarıyla gerçekleştiren MİT yetkilileri kamuoyundan büyük takdir topladı. MİT Kanunu’nda yapılan değişiklikten sonra yapılan ilk yurt dışı operasyondan alnının akıyla çıkan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tebrik geldi. Erdoğan, MİT’in bu başarısının titiz bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi ve “Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş, nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır. Müsteşarımızdan sahada operasyona katılan görevlilerimize kadar Milli İstihbarat Teşkilatımızın her bir mensubuna da şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyor, bu büyük başarılarından dolayı kendilerini yürekten tebrik ediyorum” dedi. 

“YERLİ OPERASYON CIA VE MOSSAD’I RAHATSIZ ETTİ”

İstihbarat teşkilatının başarılı operasyonuna uzmanlardan da destek geldi. Tarihçi-Yazar İsmail Nacar, Hakan Fidan sonrası MİT’in büyük başarılara imza attığını vurguladı ve bu başarıların CIA ve MOSSAD’ı rahatsız ettiğini söyledi. Nacar, “Milli İstihbarat Teşkilatı önemli iç ve dış konular konusunda Sayın Hakan Fidan dönemine kadar CIA ve MOSSAD ile bilgi paylaşımında bulunurdu. Böyle olunca olayların çözümü veya çözümsüzlüğü CIA ve MOSSAD’ın hedeflerine göre şekillenirdi. İşte ilk defa Hakan Fidan döneminde MİT’in millilik vasfı ön plana çıktığı içindir ki, rehineler konusunda bilgi paylaşımı CIA ve MOSSAD gibi yabancı istihbarat teşkilatları ile yapılmadı. Bu durum İsrail’i çıldırttı” dedi. Rehine operasyonunun tamamen yerli imkânlar dâhilinde yapıldığını belirten Nacar, “Bu operasyondan en fazla rahatsız olan İsrail ve ABD’deki Neoconlardır. Rahatsızlığın sebebi operasyonun tamamen yerli olmasıdır. MİT kendi imkânlarıyla bölge dinamiklerini ve IŞİD içindeki fraksiyonları da ustaca değerlendirerek bu başarıyı elde etti. Zaten IŞİD, ABD-Ortadoğu ilişkileri açısından Gladyo’nun yeni bir versiyonu olduğu için, aksi mümkün değildir. Bu başarısından dolayı MİT’i tebrik ederken iç ve dış karanlık odakların Hakan Fidan’ı niçin hedef aldıklarını da böylece öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum