Posta'cı Yazgülü'ye Göre Ateizm Bilgelikmiş!

Posta'cı Yazgülü'ye Göre Ateizm Bilgelikmiş!
Soma faciasında ve İsrail'in Filistin'e yaptığı zulüm için yaptığı canice yorumlarıyla gündeme gelen Posta yazarı bu kez de ateistleri savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Ateistin de din kültürünü öğrenmesi gerekir!” sözleri üzerine hempalarına güzellemeye girişen Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, “Ateistlik, felsefi bir duruş. Cehalet değil, bilgelik” diyerek nasıl bir “bilge(!)” olduğunu da gözler önüne serdi.

İŞTE O YAZININ İLGİLİ BÖLÜMLERİ:

(...) Davutoğlu buyurmuş: “Ateistin de din kültürünü öğrenmesi gerekir!”

Anlayamadığı şu: Ateist, bilmediğinden değil, dini öğrendiği için ateist olmuştur! Ateist, hiçbir dine mensup olmak istemeyen demek. Ateistlik, felsefi bir duruş. Cehalet değil, bilgelik. Bazı ülkeler çocukları kiliseye götürüyormuş. Ne ilginç, bazı ülkeler de anaokullanna bile ibadethane açmayı zorunlu hale getirdi.

(...) Şimdilik din kültürü adı altında ama aslında sünni İslamın öğretilip uygulatıldığı ve dinin bütün bireyler için zorunlu hale getirildiği bir eğitim sistemi sonunda herkesin yobazlaşması, başka dine, düşünceye tahammülsüzlük. Önce Müslüman olacaksın, affedersin yani Hıristiyan olmayacaksın, hatta Alevi olmayacaksın, rezillik, Ateist de olmayacaksın. Ben ne dersem o olacaksın! İşte olmayanı da deli eden bu: Bana karışma, bulaşma, zorlama... Ama o zaman seni itaatkâr yapamıyor! Soruyorsun, karşı çıkıyorsun, yanlış diyorsun, hırsız diyorsun! Bütün “mesele de bu. Din de kamuflajı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum