Dördüz Kaplan Sevinci

Dördüz Kaplan Sevinci
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dördüz kaplan sevinci yaşanıyor.

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kaplanlarda nadir görülen dördüz doğumun doğal ortamdan kaynaklandığını ifade ederek, büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen dördüz kaplanlarla ilgili hayvanat bahçesinde basın açıklaması yaptı. Kafeslerinde getirilen kaplanlar herkesin ilgi odağı oldu. Kaplanlarla birlikte poz veren Başkan Şahin, dördüzlere yakın ilgi gösterdi.

Başkan Şahin, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin hızla büyüdüğünü ifade ederek, “En hızlı büyüyen en iddialı hayvanat bahçesinden birindeyiz. Şuanda bütün hayvanlarımız normalin üzerinde doğum yapıyor ve hayvanat bahçemiz çok hızlı büyüyor. Normalde doğada kaplanlar ya bir ya iki doğum yapıyor. Buranın bereketiyle dördüzümüz oldu” dedi.

2 dişi 2’de erkek olan kaplanların isimlerini de açıklayan Başkan Şahin, “Türkiye çok güzel bir gün yaşadı. 101 gün sonra bir bayram yaşadık bir doğum günü yaşadık. Orada iki evladımız 101 gün boyunca annelerinin babalarının yanında rehin kalmışlardı. Onlarında yeni bir bayram yeni bir doğum günü yaşadılar.

Bizde kaplanlarımıza bu evlatlarımızın ismini verelim istedik. İki dişi iki erkeğimiz var. Bu nedenden erkelerin ismini Deniz, Kuzey koyuyoruz. Dişi kaplanların ismini de Ecrin ve Ela kuruyoruz ve hayırlı uğurlu olsun. Bütün hayvanlarımız sağlıklı bir ortam olunca çok hızlı bir şekilde çoğalıyorlar. Ve bütün Türkiye’yi Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu güzel hayvanat bahçesine davet ediyoruz. İnşallah bir ay sonra da safari parkını kuracağız. Hayvanların serbest olarak dolaştığı bir mekanı şuan hazırlıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.