Adana'da IŞİD Protestosu!

Adana'da IŞİD Protestosu!
ADANA'da bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, IŞİD'in Suriye'deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikalardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 'İnsanlığın katili IŞİD'e karşı örgütlen' yazan pankart açtı. Grup, Atatürk Caddesi boyunca 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Rojova haklı yalnız değildir' ve 'Katil IŞİD' sloganları atarak yaklaşık 300 metre yürüdü.

Grubun yürüyüşü sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken zaman zaman bazı vatandaşlar alkışlarla gruba destek verdi. Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Sokağı'na kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan HDP Adana İl Eş Başkanı Yusuf Tek, "İnsanlığın katili IŞİD çetesi katliamlarına AKP hükümeti ve emperyalist güçlerden aldığı destekle hız katmaktadır.

Bölgede yaşayan bir çok halkın soykırımla karşı karşıya kalmasının tek sorumlusu IŞİD ve destekçileridir. IŞİD çeteleri, bir yıldan bu yana abluka altında tuttuğu Kobane Kantonu'na 3 cepheden saldırı dalgası başlatması sonucunda, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere binlerce insan Türkiye sınırına doğru göç etmeye başlamıştır. Bölge halkının mücadelesi olmasaydı IŞİD bugün Adana'da ve Hatay'da katliamlarına devam edecekti" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.