Kanada'daki Mağdur 12 Gemici Türkiye'ye Döndü

Kanada'daki Mağdur 12 Gemici Türkiye'ye Döndü
Sorel Belediye Başkanı Peloquin, halkın bağışladığı 10 bin doları gemicilere verirken, Air Transat Havayolları da 12 gemiciden ücret almadı

Mengü Pasinli isimli Türk’e ait "Menpas Shipping" isimli firma tarafından getirildikleri Kanada’da maaşlarını alamadıkları için zor günler yaşayan gemicilerin mağduriyeti giderildi. 

Menpas firması ile yaşadıkları sorunun mahkemeye intikali ve gemiye Kanada Ulaştırma Bakanlığının el koyması üzerine maddi kayıplarını telafi imkanı kalmayan 12 gemici için Sorel halkı para yardımı yaptı. Halktan toplanan 10 bin doları, mağdur gemicilere veren Sorel Belediye Başkanı Serge Peloquin, belediye olarak da bugüne kadar 60 bin dolarlık ayni yardımda bulunduklarını açıkladı. 

12 gemicinin Türkiye’ye dönüşlerini ise Air Transat Havayolları ücretsiz  olarak karşıladı. 12 gemici, Air Transat’ın TS 100 sefer sayılı İstanbul uçağı ile Kanada’dan ayrıldı. Türk gemicileri, havaalanından Ottava Büyükelçiliği ve Montreal Fahri Başkonsolosluğu yetkilileri uğurladı.

Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı Sorel kenti limanında demirli Phoenix Sun gemisini tamir için nisanda Kanada’ya gelen 12 gemici, hazirandan bu yana maaşlarını alamadıkları için mağdur duruma düşmüşlerdi. Firmanın yeterli gıda ikmali yapmaması yüzünden bir ara aç kalan gemicilere, başta Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliği ve Montreal İslam’a Davet Vakfı olmak üzere Sorel halkı gıda yardımında bulunmuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.