Başkan Tiryaki’den Afgan Heyete Çarpıcı Sunum

Başkan Tiryaki’den Afgan Heyete Çarpıcı Sunum
Başarılı kentsel dönüşüm çalışmaları ile takdir toplayan Altındağ Belediyesi, dünyada benzer sorunlar yaşayan ülkelerin belediyelerine de yol gösteriyor.

Afganistan’ın Kabil Belediyesi’nden gelen teknik heyete, Altındağ’da yaşadığı deneyimleri anlatan ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “ İmkansız gibi görünen işler iyi niyet ve kararlılıkla yola çıkıldığında, başarılamaz değildir.” diye konuştu.

 
Kentsel dönüşüm çalışmaları tam not aldı
 
“Türkiye’de kentsel döşünüm, sivil katılım metodolojisi ve paydaşları yönetimi” eğitimi kapsamında Ankara’da bulunan Afgan heyet, Başkan Tiryaki’nin sunumundan çok etkilendi.  Altındağ’da 30 binden fazla gecekondu yıkıldığını, 300 km’den fazla yeni yol açıldığını, farklı mahallelerde toplu konut çalışmaları yürütüldüğünü aktaran Başkan Tiryaki, başarısının sırrını “vatandaşın güvenini kazanmak” olarak nitelendirdi. İlk zamanlarda yıkımlara insanların karşı çıktığını belirten Tiryaki, bugün vatandaşların “Bizim mahallede ne zaman yıkım başlayacak” diye sürekli taleplerde bulunduğunu aktardı. Hayata geçirilen her yeni projenin vatandaşın güvenini artırdığını söyleyen Başkan Tiryaki, Altındağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarının klasik yöntemlerden farklı bir bakış açısıyla yapıldığını vurguladı. Restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Tiryaki, Hamamönü, Hamamarkası, Ulucanlar Cezaevi restorasyon sürecini fotoğraflarla anlattı.
 
Sunumun ardından Kabil Belediyesi heyetinin sorularını yanıtlayan Başkan Tiryaki’ye bir de plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum