Kırmızılı Kadının Şikayetinde Karar Çıktı

Kırmızılı Kadının Şikayetinde Karar Çıktı
Gezi Parkı’nın kırmızılı kadınının, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muammer Güler ve Vali H. Avni Mutlu hakkındaki şikayeti yersiz bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığının verdiği takipsizlik kararında Ceyda Sungur’un avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçesine yer verildi.

Kararda yapılan inceleme sonucunda Ceyda Sungur’a yönelik fiili gerçekleştiren emniyet görevlisinin tespit edildiği ve bu kişi hakkında dava açıldığı belirtildi.

Meclis karar verir

Kararda haklarında şikayette bulunulan eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiil tarihinde İçişleri Bakanı olarak görevli olan Muammer Güler’in şikayet tarihinde hükümet üyesi olarak görev yaptıkları, Türkiye CumhuriyetiAnayasası’nın 100. Maddesinin 1. fıkrasında ‘başbakan ve bakanlar hakkında, TBMM üye tam sayısının 10’da 1’nin vereceği önerge ile soruşturma açılması istenebilir. Meclis bu istemi en geç 1 ay içinde görüşür ve gizli oyla karar bağlar’ keza TBMM iç tüzüğünün meclis soruşturması açılması için önerge verilmesi gerektiği hükmünün bulunduğu belirtilerek dava açmaya yer olmadığına dair karar verildi.

VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum