AK Parti'li Saral'dan Bonzai Teklifi

AK Parti'li Saral'dan Bonzai Teklifi
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, bonzai konusunda önemli bir kanun teklifi sundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Oktay Saral, verilecek cezanın yarı oranında artırıldığı uyuşturucu maddelerin arasına "sentetik" maddenin de eklenmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

CEZA YARI ORANDA ARTIRILACAK

Teklife göre, uyuşturucu veya uyarıcı maddenin eroin, kokain, morfin, bazmorfin veya sentetik olması halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılacak. Ayrıca bu tür uyuşturucu ve uyarıcıları; eğitim kurumları, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethane veya üniversite gibi yerlerde ya da buraların yakınında satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden veya bulunduranlara verilecek cezaya da yarı oranında artırılma hükmü uygulanacak.

BATAKLIĞI KURUTMAK İSTİYORUZ

Saral, teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun bu haftaki gündemininbonzai konusu olduğunu anımsatarak, bonzai ile çocukların, gençlerin bile bile ölüme götürülmesinin herkesin vicdanını yaraladığını kaydetti. Saral, AK Parti olarak uyuşturucuya, iktidara geldikleri andan itibaren savaş açtıklarını, "sadece sivrisineği yok etmek istemediklerini, bataklığı kurutmak istediklerini" söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.