Beşiktaş Çok Rahatlayacak!

Beşiktaş Çok Rahatlayacak!
Mali konuda darboğaz yaşayan ve bu nedenle stat inşaatı durma noktasına gelen siyah-beyazlılar, perşembe günü nefes alacak.

Stat bitimi sonrasında geri ödemeye başlayacak olan Beşiktaş, bunu da Vodafone Arena’nın gelirleriyle ödeyecek.

Feda sezonunun ardından yeni bir yapılanma içerisine giren, bunun yanında Vodafone Arena inşaatı için para akıtan Beşiktaş, mali konudaki darboğazı 100 milyon dolarlık kredi ile aşacak. Parasızlık nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen stadın inşaatını da düşünen siyah-beyazlılar, Aktifbank ve Denizbank’tan alacağı 100 milyon dolarlık krediyle rahat bir nefes alacak. Düşük faizli, sabit kurlu kredi, önemli bir aksilik çıkmazsa perşembe günü kulübün kasasında olacak.

Bu paranın büyük bir dilimini stat inşaatında kullanacak olan Beşiktaş Yönetimi, geri ödemeyi ise 10 senede yapacak. Vodafone’dan gelecek olan para ile naklen yayın ve Kartal Yuvası gelirlerine hiç dokunmayacak olan siyah - beyazlı yönetim, bu kredinin taksitlerini ise yeni stadın gelirlerinden karşılayacak. Vodafone Arena’dan yıllık olarak 20 milyon dolar gelir hedefleyen yönetim, bunun yarısını krediye diğer yarısını ise kasasına koyarak başka harcamalarda kullanacak.

100 milyon dolarlık krediyi bir seferde alacak olan Beşiktaş Yönetimi, ilk olarak stadın inşaatını hızlandıracak. Vodafone Arena’yı sezon bitmeden yetiştirmek isteyen ve olası şampiyonlukta zafer turunu bu statta attırmak isteyen siyah - beyazlı yönetim, bu nedenle çatısıyla birlikte stadını mayıs ayına yetiştirmeye çalışacak.

Sponsorluklar kasaya

Hafta içerisinde kasaya girmesi planlanan 100 milyon dolarlık nakit akışıyla, futbolcu ve personelin de yüzünü güldürmek isteyen Beşiktaş Yönetimi, birikmiş tüm ödemeleri en kısa zamanda bitirecek. Ekim ayında 2 milyon euroluk ödeme yapması durumunda Sosa’nın bonservisini de alacak olan siyah - beyazlı kulüp, bu ödemeyi de geciktirmeyecek. Yönetim ayrıca tribün sponsorluklarından gelecek olan parayı da krediye harcamadan kasasına koyacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.