Yıldız: İşçi Ve İşveren Hakkı Aynıdır

Yıldız: İşçi Ve İşveren Hakkı Aynıdır
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Torba Yasa’da madencilerle ilgili düzenleme sonrası işsiz kalan işçilerle ilgili konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Torba Yasa’da madencilerle ilgili yapılan düzenleme sonrası 22 işverenin işletmelerini kapattığını belirterek, “Torba Yasa ile birlikte şartları yerine getiremeyen maden ocakları kapanmaya başladı. Bununla birlikte yaklaşık 5 bin madencinin işsiz kaldığı belirtiliyor.

Bu anlamda bir teşvik olacak mı?” soruna Bakan Yıldız, “Bu bizim çok daha önceden gördüğümüz ve tedbirini aldığımız, Plan Bütçe Komisyonu’nda da Enerji Bakanlığımız önerisi ile beraber 10. maddeye geçici 21. madde olarak koyduğumuz bir önergeydi. Plan Bütçe’den geçti, Genel Kurul’da ise muhalefet partisinden bir milletvekilinin itirazı üzerine de o tekrar geri çekildi bu madde. Ben bunun doğru olmadığını orada anlattım.

Çünkü işveren de işçi birbirinden ayrılmaz iki önemli unsur. Birinin hakkı dolaylı olarak diğerinin de hakkı oluyor. Bu önergemiz hazır, Meclis açıldıktan sonra da düzenlenen bir kanunla da bunu yerine getirebiliriz. Plan Bütçe’de de bunun tartışması yapılmıştı. Tutanaklarda orada hazır, şimdi 22 tane madenci yeni haklarının düzenlenmemiş olması gerekçesiyle işletmeleri kapattılar. Eğer Genel Kurul bunu uygun görmesi halinde bizim önergemiz hazır ve her zamanda gündeme gelebilir. 22 madenci işverenimiz işletmelerini durdurdular. Bir kısmı işçilerine izin verdi, bir kısmı da çıkışlarını verdi” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.