Davutoğlu Operasyonu Anlattı!

Davutoğlu Operasyonu Anlattı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında rehine opreasyonunu anlattı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Prensip olarak hiçbir zaman fidye ödemedik. Fidye ödemek bir vatadanşarı kurtarırken başkalarını tehlikeye atar. Ailelerin psikolojilerini, kalan elemanların psikolojilerini, kaçıranları dolaylı müzakere ile psikolojilerini yöneteceksiniz.

BU BİR OPERASYONDUR

Bu bir operasyondu. Onların anladığı operasyon kan dökülecek. Sayın Cumhurbaşkanımız silah kullanılmadı dedi diye hemen birileri farklı konuştular gibi bir algı oluşturdu. Bazen bir büyükelçiyi çağırmanız da operasyondur. Biz o gün sabah 6'ya kadar uymamışken bir soruya böyle cevap verdik diye böyle bir çarpıtma yapılması üzüntü verici.

"ÇOK SAYIDA AŞİRETLE İLETİŞİM KURDUK"

Musul halkı Türklere zarar vermeyi düşünmez. MİT müsteşarı ve ben etkili kişilerle görüştük. Günbegün nakış gibi işleyen bir strateji uyguladık. Libya'dan vatandaşlarımızı transfer ederken çok sayıda aşiretle iletişim kurmuştuk.

Musul bizim düşmanımız değil, sunniler bizim düşmanımız değil. Irak'ın hiçbir halkı bizim düşmanımız değil. Bizim başkonsolosluğumuz tek yabancı temsilcilik olduğu için Musul halkının sevgisini kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum