ABD'den Gazze'ye 71 Milyon Dolar

ABD'den Gazze'ye 71 Milyon Dolar
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze’deki Filistinlilerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olması için yaklaşık 71 milyon dolarlık ilave insani yardımda...

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze’de hala 58 binden fazla insanın Birleşmiş Milletler’e (BM) ait binalarda barındığı ve bölgede yiyecek, temiz su ve yakıt gibi temel ihtiyaçların yetersiz olduğu kaydedildi.

Yardımların 59 milyon dolarlık kısmı BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) Gazze’deki çalışmalarını desteklemek üzere verilirken, geri kalan 12 milyon dolarlık kısmı da ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının da aralarında bulunduğu diğer ortakların acil su, barınak, gıda ve sağlık hizmeti sağlamasını desteklemek için verilecek.

Açıklamada ABD’nin Filistinli halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik taahhütlerini yerine getirmeye devam edeceği ifade edildi.

Kerry, geçtiğimiz temmuzda da Gazze’ye 47 milyon dolarlık insani yardım açıklamıştı. Yeni yardımla birlikte ABD’nin Gazze’ye toplam insani yardımı 118 milyon doları buldu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.