2014 Yılı Turizminde Yerli Turist Patlaması Yaşandı

2014 Yılı Turizminde Yerli Turist Patlaması Yaşandı
Türkiye’de faaliyet gösteren Tatil.Com’un verilerine 2014 yılında yerli turist patlaması yaşandı.

Mayıs-Ağustos ayları arasında en çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden tatile çıkan Türkler, bu yaz ortalama 1.5 kez tatil yaptı. Tatilcilerin yurt içinde en çok tercih ettiği destinasyon Bodrum iken, yurt dışında en çok rağbet gören yaz turları ve destinasyonları sırasıyla Barselona (İspanya), Mykonos (Yunanistan), Orta Avrupa ülkeleri, Moskova-St. Petersburg (Rusya), Büyük İtalya Turu ve Paris-Disneyland Turu oldu. Bu yazın parlayan yıldızları ise, yurt içinde Belek-Marmaris, yurt dışında da Mykonos-Yunanistan oldu.

ERKEKLER AKDENİZ'E, KADINLAR VE AİLELER EGE'YE

Dört kişilik bir ailenin, yaz tatili boyunca, uçak biletleri hariç ortalama 2 bin 180 TL'lik harcama yaptığı belirlenirken en çok 35 - 40 yaş grubundaki kişilerin tatil yaptığı belirlendi. Yaz boyunca ailelerin favorisi Kuşadası iken, kadınlar Bodrum'u, erkekler ise Alanya'yı tercih etti. Beş yıldızlı oteller ise, tatil köyü veya butik otel seçeneklerine kıyasla, cinsiyet ve yaş farketmeksizin tatilcilerin en çok tercih ettiği konaklama şekli oldu.

YERLİ TURİST SAYISINDA BEKLENMEDİK ARTIŞ

Haziran sonu ve Temmuz başında özellikle Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlikler nedeniyle yabancı turistlerin sayısındaki azalmanın, yerli turistlerin sayısındaki artış ile dengelendiği belirtildi. Araştırmayı yapan firmanın Müdürü Uğur Altun, "10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tatil planlarını seçim öncesine ve sonrasına göre planlayan Türk misafirler, otellerdeki bu boşluğu doldurmaya yardımcı oldu. Bu sayede bu yaz yerli turistlerin oranı, geçtiğimiz yıllara göre yüzde 13 arttı” dedi.

Kuşadası’nın en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olması Aydın için artı değer oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.