Bank Asya'ya Bir Kötü Haber Daha

Bank Asya'ya Bir Kötü Haber Daha
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ağustosun son haftasında kredi notunu 5 kademe birden indirdiği Bank Asya'ya, islami derecelendirme şirketinden de kötü haber geldi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Islamic International Rating Agency (IIRA), 9 ayda 6 milyar liralık mevduat çıkışı yaşayan ve batık kredi oranı sektörün 5 katına ulaşan Bank Asya'nın kredi notlarını, zayıflayan finansal profile işaret ederek düşürdü. IIRA, Bank Asya'nın yabancı para cinsinden uluslararası ölçek notunu BB+'dan B+'ya ve yerel para cinsinden kredi notunu BBB-'den BB- seviyesine çekti. IIRA ayrıca Bank Asya'nın ulusal ölçek notlarını A'dan BB+ seviyesine revize etti. 

TAZE PARAYA ULAŞAMAZ 

Uluslararası ve ulusal kısa vadeli kredi notlarını B olarak koruyan IIRA, bunun yanı sıra Bank Asya'nın kredi notlarını 'izlemeye' aldığını da vurguladı. IIRA açıklamasında, bankanın taze sermaye ve likiditeye ulaşma imkânının azaldığını, son dönemlerde mevduat hacminde oynaklık gözlemlendiğini ve bankanın daha fazla olumsuz ortama dayanma kabiliyetinin de tehlikeye girdiğine işaret etti. Paralel yapının bankası Bank Asya'nın kredi notlarında ilk indirimi Moody's gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum