Mülteciler Hakkında Bomba İddia!

Mülteciler Hakkında Bomba İddia!
Suriyeli mültecilere yönelik 3 başlık altında bir çalışma başlatıldı

Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilere yönelik Çalışma Bakanlığı’nın öncülüğünde bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmaya göre, Suriyelilere çalışma izninin verilmesi, mesleki eğitim kurslarına tabi tutulması ve vatandaşlık hakkının dahi verilmesi öngörülüyor.

Öncelikle ilgili bakanlıkların görüşleri de alınarak çalışmanın çerçevesi çizilecek ve buna göre bir politika belirlenecek. Ancak son göç dalgasındaki belirsizliğin bu çalışmayı biraz geciktirebileceği belirtiliyor.

Sadettin İNAN'IN ÖZEL HABERİ

Hükümetin Türkiye’de bulunan Suriyelilere yönelik 3 başlık altında bir çalışma başlattığı ortaya çıktı. Suriye’deki iç savaşın devam etmesi ve bölgede istikrarın yakın bir zamanda sağlanamayacağını gören hükümet, bu ülkeden gelen mültecilerle ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı. Son göç dalgasından önce Türkiye’de bulunan 1 milyon 385 bin Suriyeli kardeşimizin yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmada, Suriyelilere, çalışma izninden, vatandaşlık hakkına kadar bir dizi hakkın verilmesi öngörülüyor. Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilere yönelik başlatılan önemli bir çalışmanın bilgisine ulaştı. Çalışma Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan çalışmada, ülkelerindeki iç savaştan dolayı ülkemize sığınmak zorunda kalan Suriyelilere, çalışma izni ve vatandaşlık hakkının verilmesi öngörülüyor. Hatta Suriyeli kardeşlerimizin mesleki eğitim kurslarından dahi geçirilmesi masada bulunuyor. 

Suriye’deki iç savaşın giderek yaygınlaşması ve bölgede istikrarın yakın bir zamanda sağlanamayacak olması Türkiye’yi yeni bir çalışmanın içine yöneltti. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre son göç dalgasından önce Türkiye’de 1 milyon 385 bin Suriyeli bulunuyordu. Bölgedeki istikrarın yakın bir dönemde sağlanamayacak olmasından dolayı da bu insanların uzun yıllar Türkiye’de kalacağı öngörülüyor. Rakamın yüksek olması ve birçok sorunun yaşanması, hükümeti bu konuda kalıcı bir çözüm arayışına yöneltti.

Öncelik Çalışma İzninde

Çalışma Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan çalışma, 3 başlık altında yapılıyor. Öncelikle Suriyeli mültecilere çalışma izninin verilmesi planlanıyor. Bu insanların iş bulmalarını kolaylaştırmak için mesleki eğitim kurslarının verilmesi ise çalışmanın ikinci önemli ayağını oluşturuyor. Son noktada ise bu insanlara vatandaşlık hakkının verilmesi öngörülüyor. Ekonomik ve sosyal birçok yönü bulunan bu çalışmanın öncelikle ilgili bakanlıkların da görüşleri alınarak çerçevesi çizilecek. Türkiye’ye maliyeti ve istihdam sektörüne etkileri masaya yatırılacak. Ve bütün bu çalışmaların sonucunda bir politika belirlenecek.

Son Göç Dalgası Çalışmayı Olumsuz Etkileyebilir

Öte yandan son göç dalgasının bu çalışmayı olumsuz yönde etkileme ihtimali bulunuyor. Şimdiden Türkiye’ye sığınan mülteci sayısı 135 bin kişiyi bulurken, bu rakamın giderek artmasından kaygı duyuluyor. İşte bu belirsizlikten dolayı başlatılan çalışmanın geçici bir süreliğine askıya alınabileceği de kaydediliyor.


Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum