Engin Alan'dan Sert Tepki

Engin Alan'dan Sert Tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili, emekli general Engin Alan, bölücü terör örgütünün Güneydoğu'da okullara yaptığı saldırılara tepki gösterdi.

Alan, "Siz bir yandan barış diyeceksiniz, kardeşlik diyeceksiniz. İyi, güzel; barış, kardeşlik, çözüm. Gideceksiniz bu vatanın bayrağını yakacaksınız. Okullarını yakacaksınız. Biz bu vatanı sokakta falan mı bulduk." dedi. 
 
Alan, partisinin Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Melahat Ongun ve gazilerle görüştü. Alan, şehit yakınları ile gazilerin bulunduğu mekanları kutsal bir yer olarak niteleyerek, şehitleri rahmetle andı, gazilere sağlıklı uzun ömür diledi.

Askerliği boyunca, şehit olan birçok vatan evladını, ay yıldızlı bayrağa sarıp ailelerine teslim ettiğini hatırlatan Alan, herbirinin yüreğinde ayrı bir hatırası olduğunu vurguladı. Alan, kendisinin de Kıbrıs'ta gazi olduğunu anlatarak, cebinden çıkardığı gazilik kartını gösterdi. 

 
Engin Alan, çözüm süreci ile ilgili de eleştirilerde bulundu. Alan, şunları kaydetti: "Siz bir yandan barış diyeceksiniz, kardeşlik diyeceksiniz. İyi, güzel; barış, kardeşlik, çözüm. Ortak vatan diyeceksiniz, tek vatan diyeceksiniz, öyle mi. Gideceksiniz bu vatanın bayrağını yakacaksınız. Bu çocuklar niye şehit oldu, niye kolunu, bacağını verdi. O bayrak için o vatan için. Gidip okullarını yakacaksınız, o ortak dediğiniz vatanın. Gidip yollarını keseceksiniz. Kandil'den eşkiyalar vasıtasıyla devamlı tehdit edeceksiniz. Biz bu vatanı sokakta falan mı bulduk. Onların aklında başka şeyler olabilir ama bizim aklımızda tek bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesiyle, milletiyle bölünmez bir bütündür. Ve sonsuza kadar da böyle kalacak. Bunun başka da izahı falan yoktur. Buna verilecek cevap bu."
 
Alan, bölücü terör örgütünün hayalleri olabileceğini ifade ederek, "Ben bizim kafamızdakini söyledim. Birileri ülkeyi böleceğim falan diyorsa biz de kararlıyız, böldürmeyiz. Var mı daha bunun ötesi, berisi. Yok, bu çocuklar niye gazi oldu. Bu evlatlar niye şehit oldu, yok öyle bir şey." diye konuştu. 
 
Dernek Başkanı Ongun ise kendilerine zaman ayırdığı için Alan'a teşekkür etti. Ongun, "Bize mutlu olacağımız bir gün yaşattınız, sizin nelerle mücadele ettiğinizi biliyoruz. Her zaman gurur duyuyoruz. Her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum." dedi. Ongun, ayrıca, Alan'ı derneklerine kayıt edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum