Korkulan Oldu: Operasyona Katılıyoruz

Korkulan Oldu: Operasyona Katılıyoruz
Rehinelerimizin bir anda serbest kalmasının ardından, ABD'nin IŞİD'e operasyon baskısına red gerekçemizin bir anda ortadan kalktığını yazmıştık. Ve korkulan oldu. Erdoğan açıkladı: Operasyona katılıyoruz!

49 konsolosluk personelimizin serbest kalmalarının zamanlaması hayli dikkat çekti.

Rehinelerimizin yurda döndüğü 20 Eylül günü, şöyle yazmıştık:

"Malum ABD günlerdir Türkiye’ye IŞİD’e ortak operasyona katılma baskısı yapıyor; Türkiye ise örgütün elindeki vatandaşlarımızı gerekçe göstererek, buna yanaşmıyordu.

Böyle bir gündem içinde rehinelerimizin serbest kaldığı haberi geldi. Bu ani gelişme, IŞİD’in bir Amerika projesi olduğu iddialarıyla birlikte düşünüldüğünde, daha bir anlam kazandı. Vatandaşlarımızın serbest kalmasıyla, ABD’nin operasyon baskısına red gerekçemiz ortadan kalkmış oldu."

VE KORKULAN OLDU.. ERDOĞAN AÇIKLADI: OPERASYONA KATILIYORUZ

Rehinelerimizin 101 günün ardından bir anda serbest kalmasından hemen sonra ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin red gerekçesinin ortadan kalktığını, operasyona askeri destek vermesini beklediklerini açıkladı. 

Ve dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu yönde bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentindeki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan,  ABD'nin IŞİD operasyonu konusunda "Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgüterine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Arama vermeden, devam etmeli" dedi.

GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ

ABD'nin IŞİD operasyonuna gereken desteği vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Bu destek askeri veya lojistik olabilir" diye konuştu.

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bu akşam verilecek resepsiyonda bir araya geleceklerini ve görüşme fırsatının olacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum