Esed IŞİD Konusunda Çark Etti!

Esed IŞİD Konusunda Çark Etti!
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, terörle mücadelede uluslararası çabaları desteklediklerini belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, başkent Şam'da Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad'ı kabul eden Esed, "Tekfirci terör gruplarıyla yıllardır devam eden savaşımızı tüm kararlılığımızla sürdürüyoruz. Terörle mücadelede uluslararası çabaları da destekliyoruz" dedi.

Esed, "Terörle mücadele, yalnızca askeri operasyonlarla başarıya ulaşmaz. Ülkeler ayrıca terör oluşumlarına her türlü desteğin durdurulması yönünde alınan uluslararası kararlara da riayet etmelidir" ifadesini kullandı.

İkilinin ayrıca terör örgütlerinin ortadan kaldırılması ve terörle mücadelenin başarıya ulaşması için iki ülkenin ortak atacağı adımlar ve alınacak tedbirleri de görüştüğü belirtildi.

SANA'nın bugün  Suriye Dışişleri Bakanlığına dayandırılarak verilen haberinde ise Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den, "Ülkedeki IŞİD mevzilerinin vurulacağı" yönünde mesaj aldığı iddia edilmişti.

Haberde Kerry'nin, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi aracılığıyla Muallim'i, IŞİD'e yönelik hava saldırılarından haberdar ettiği ileri sürülmüştü.

ESED ÇARK ETTİ

Daha önce yaptığı açıklamada, Ülkesinde yapılacak herhangi bir operasyonu saldırı olarak kabul edeceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum