IŞİD'le Savaşan 39 Peşmerge Kayıp

IŞİD'le Savaşan 39 Peşmerge Kayıp
Peşmerge Bakanlığı, IŞİD ile çatışmaların başladığı günden bu yana 39 peşmergenin kayıp olduğunu ve bunlardan haber alınamadığını açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cebbar Yaver, IŞİD saldırılarının başlamasından bugüne kadar kayıp olan peşmergelerin sayısını açıkladı. Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada IŞİD ile mücadele sırasında bugüne kadar 39 peşmergenin çatışmalardan dönmediği açıklandı. Çatışma yaşanan cephelerden birliklerine dönmeyen 39 peşmergenin kayıp olduğu belirtilen açıklamada, bunların yaşamını yitirdiği veya IŞİD'in eline düştüğünün değerlendirildiği ifade edildi.

Peşmerge Bakanlığı ayrıca, batı ülkelerinden Irak'taki Kürdistan Bölgesi'ne gönderilen bomba imha robotlarının da Peşmerge Bakanlığı'na ulaştığını açıkladı. Bomba imha robotlarının IŞİD'e karşı mücadelede askeri yardım çerçevesinde gönderildiği ifade edilirken gönderilen robot sayısını ve hangi ülkelerden gönderildiği ise açıklanmadı. Gönderilen robotların IŞİD güçlerinin çekildikleri bölgelere bıraktığı bombalı tuzaklar ve mayınların temizlenmesinde kullanılacağı ifade edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.