Nabi Avcı’dan Başörtüsü Açıklaması

Nabi Avcı’dan Başörtüsü Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretim kurumlarında başörtüsü serbestliğiyle ilgili konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretim kurumlarında başörtüsü serbestliği getiren yönetmelik değişikliğine yönelik eleştirilerle ilgili, "Yönetmelik henüz yayınlanmadı. Bütün bu eleştirilerin ne kadar haklı ya da haksız olduğu yönetmelik yayınlandıktan sonra görülecek" dedi.

Bakan Avcı, katıldığı AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politikaları Çalıştayı sonrası basın mensuplarının başörtüsü düzenlemesine muhalefetten gelen eleştiriler hatırlatarak ’Daha küçük yaşlarda da uygulanacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine şunları dedi:

HAKSIZ ELEŞTİRİLER

"İki gündür medyamızın eğitim sorunlarına ilgisi olağanüstü, arkadaşlarımız dün düzenlenen Medya Okuryazarlığı Çalıştayı’na da yoğun ilgi gösterdiler. Ancak bu ekranlara fazla yansımadı. Bu konuda dün gerekli açıklamaları ayrıntılı bir biçimde yaptım. Yönetmelik henüz yayınlanmadı. Bütün bu eleştirilerin ne kadar haklı ya da haksız olduğu yönetmelik yayınlandıktan sonra görülecek. Yönetmelik Resmi Gazete’de de yayınlandıktan sonra pek çoğu magazine varan eleştirilerin ne kadar yersiz olduğu görülecek."

YÖNETMELİK BÜTÜN EĞİTİM KURUMLARINI KAPSAR

"Ortaöğretim yönetmeliği mi yoksa kılık kıyafet yönetmeliğinde mi bir değişiklik olacak?" sorusuna ise Avcı, "Yönetmelik bütün eğitim kurumlarını kapsayan bir yönetmelik. Bu yönetmelik Bakanlar Kurulu Yönetmeliğidir. Milli Eğitim bakanlığı kurumlarına ilişkin genel esasları belirler" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.