Üniversite Hastaneleri Dert Küpü

Üniversite Hastaneleri Dert Küpü
Sağlık-Sen’in Çalıştay sonucuna göre; hem sağlık çalışanları hem de üniversite hastaneleri dert küpü.

Sağlık-Sen tarafından yapılan ‘Üniversite Hastaneleri ve Çalışanları Sorunları ile Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. Sonuçlar hakkında bilgi veren Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türkiye'de sağlıkta dönüşüm projesiyle gerek Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerin fiziki  koşullarında, gerekse vatandaşa hizmet sunumunda önemli atılımlar gerçekleştiğini  belirterek üniversite hastanelerinin, sağlıkta dönüşüm sürecine entegre olamadığını, sürecin üniversite hastanelerinin dışında geliştiğini ifade etti.

“EĞİTİM-ARAŞTIRMA-BİLİM ARASINA SIKIŞIYORLAR”

Söz konusu çalıştayı değerlendiren Başkan Memiş, yeni Türkiye'de yeni üniversite hastaneleri yapısının oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, “Toplumda üniversite hastanelerinin devlet hastaneleri gibi bir misyona sahip olduğu yönünde yanlış bir algı bulunuyor. Üniversite hastaneleri;  sağlık hizmeti ile eğitim-araştırma-bilim arasına sıkışıp kalmıştır” dedi.

“ÜNİVERSİTE HASTANELERİ SÜRECE ENTEGRE OLAMADI”

Türkiye'de sağlıkta dönüşüm projesiyle gerek Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerin fiziki  koşullarında, gerekse vatandaşa hizmet sunumunda önemli atılımlar gerçekleştiğini  dile getiren Metin Memiş, üniversite hastanelerinin, sağlıkta dönüşüm sürecine entegre olamadığını, sürecin üniversite hastanelerinin dışında geliştiğini ifade etti.

“ÇÖZÜM: ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ”

Çözüm olarak, YÖK bünyesinde Üniversite Hastanelerinin sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı ve izlendiği, çözüm arandığı, ilgili kamu kurumları nezdinde bu hastaneleri temsil eden Üniversite Hastaneleri Birliği sonucunun ortaya çıktığını dile getiren Memiş, “Bu kurula tıp kökenli rektörler, tıp fakültesi dekanları katılabilirler, ama üniversite hastanelerinin işletmeciliğini yapan ve hastaneyle ilgili sorunları en iyi bilip, yaşayan başhekimler, başmüdürler ile uygun görülen diğer yöneticiler ve sendika temsilcisi asıl üye olarak katılmalıdırlar” dedi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum