IŞİD Mi ABD Mi Daha Vahşi?

IŞİD Mi  ABD Mi Daha Vahşi?
Milli Gazete yazarı Mahmut Toptaş, "IŞİD mi ABD mi daha vahşi? " sorusunu köşesinde değerlendirdi.. İşte Toptaş'ın "IŞİD ve Amerikalı teröristler" başlıklı o yazısı..

Dikkat ediniz, Müslümanlara saldırı, dünyanın her tarafında aynı anda başladı.
Cana kıymamasıyla bilinen, onun için tavuk bile kesemeyen, hepsi vejetaryen olan Budist rahiplerini azılı bir katile dönüştürdüler ve Myanmar’da yaşayan Müslümanları öldürüp evlerini yaktırdılar.

Bengaldeş’te Cemaat-i İslami Partisi’nin yöneticilerini, “Siz, 1971 de suç işlemiştiniz” diyerek bir kısmını bu sene idam ettiler, bir kısmını müebbet hapse mahkûm ettiler.

5888.jpg

Afrika’daki tüm Müslümanlara maddi destek sağlayan Kaddafi’yi dünyanın gözü önünde Amerika ile Avrupalı yöneticiler parçalattırdılar.

O Kaddafi ki, Filipinler’de 13’üncü asırdan beri Müslüman’ca yaşayan Moro’lu Müslümanlara sahip çıkmış ve 1975’de Filipin devletiyle aralarını Trablus’ta bulmuş ve barış anlaşması imzalatmıştı.

Mısır’da onların demokrasilerine göre seçimi kazanan Müslümanları derhal devirdiler ve hepsini hapse tıktılar.

“IŞİD için geliyoruz, vuruyoruz” dediler Suriye’de Özgür Suriye Ordusu’na yardım eden Nusra’yı vurarak Beşşar’ın karşıtlarını yok etmeye başladılar.

Başarılı olurlar mı?

Geçici olarak başarılı olsalar da uzun zaman içinde Müslümanlar başarılı olurlar.

11 Eylül 2001 olaylarında Amerikanın ticaret beyni ile siyaset beyni olan Pentagon vurulduğunda Amerikan senatosunda geçen bir olayı 30 Ekim 2001 tarihli Hürriyet gazetesinden beraber okuyalım:2233232.jpg

“Amerika domuz yağlı kurşunla İslâmi ayaklanma bastırmıştı.

Senato İstihbarat Komitesi Başkanı Bob Graham, geçen hafta bir yemekte 20’inci yüzyıla girerken 'Black Jack’ Pershing isimli Amerikalı komutanın Filipinler’deki Mindanao Adası’nda İslami ayaklanmayı nasıl bastırdığının gündeme geldiğini belirtiyor.

Graham’a göre ABD’li istihbarat yetkilileri, 1900’lü yıllarda 12 Müslüman’ı kaçırmış. 6’sını domuz yağına batırılmış mermilerle öldürmüşler. Sonra da domuzların iç organlarını da üzerlerine atmışlar. Diğer 6 kişiye ise zorla bunu izlettirmişler.

ebu-gureyb.jpgGraham, 'Ve bu da Mindanao’daki isyanın sonu oldu’ diyor.

Ancak Bob Graham, dünyadaki tüm Müslümanları kızdıracak bu tür bir taktiğin savunucusu olmadığını vurguluyor. Müslümanları domuz derisinden kefenlere sarıp, Kıble’yi göremesinler diye yüzüstü gömmüşler.”

1900’lü yıllarda Filipinlerde yüzde yüz Müslüman nüfusun yaşadığı Mindaneo’da gerçekleşen Amerikan işkencesinin sonu ne oldu?

140 bin kilometre karelik toprağa sahip, 15 milyonluk Müslüman Moro Kurtuluş Cephesi, Filipin abd_asker.jpghükümetiyle barış masasına oturdu ve dış işleri ile para biriminde birlikte olmak, iç işlerinde Müslümanların Müslüman’ca yaşamasını sağlamak üzere özerk bir devlet kurdular.

Bu kurtuluş ve kuruluşta Türk mücahitlerin de desteği olmuştur.

IŞİD hakkında batılı haber ajanslarının verdiği yanlı bilginin dışında hepimiz hiçbir bilgiye sahip değiliz.

Ama iki olayı karşılaştırmanızı isterim:

IŞİD’in elinde 101 gün tutuklu bulunan 49 tane Konsolosluk görevlisine o “katil, çapulcu, serseri, terörist” denilenlerin hiçbir işkence yapmadıkları gibi, “Haramdır” diye kadınların yüzüne dahi bakmadıklarını söylüyorlar.

İki tane cep telefonlarını kadınların üzerinde sakladıklarını, çünkü kadınları aramadıklarını söylüyor en yetkililer.

iskence_goren_ebu_gureyb_mahkumlarina_dava_h5493.jpgBir buna bakın, bir de çok çok yüksek eğitim almış terörist Amerikan askerlerinin Irak’ta işgale karşı direnen Iraklı Müslümanlara Ebu Gureyb Hapishanesi’nde neler yaptığını unuttuysanız Google’ye “Ebu Gureyb” yazınız ve görünüz.

1900’lü yıllardaki Amerikalı komutanla, 2003’te Türk subaylarına yaklaşarak “Müttefikimmmmm” diyerek boynuna sarıldıktan sonra başlarına çuval geçiren Amerikalı komutanla, kırk yıldır PKK’nın teröristlerine yiyecek ve silahı helikopterle taşıyan komutan aynı kanı, aynı dini ve aynı kini taşıyorlar.

Siz, önce Rabbimize kulak veriniz:

“Eğer müminlerden iki taife birbiriyle harp ederlerse, aralarını düzeltin. Eğer onlardan biri diğerine saldırırsa, saldırgan, Allah’ın emrine dönünceye kadar saldırgana karşı harp edin. Eğer Allah’ın emrine dönerse, aralarını adaletle düzeltin. Adil olun. Allah adilleri sever.

Müminler ancak kardeştirler. O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’tan sakının ki, merhamet olunasınız” (Hucurat Suresi, ayet: 9-10).

Sonra, Sevgili Peygamberimize kulak veriniz:

“Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu kâfire teslim etmez” (Buhari, Sahih Hadis no 2442, Müslim Sahih, hadis no 2580).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum