CHP'li Vekil AYM'ye Saydırdı!

CHP'li Vekil AYM'ye Saydırdı!
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Anayasa Mahkemesi’nin ülkenin siyasi iklimine göre kararlar verdiğini söyledi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Denizli’ye gelerek basın toplantısı düzenlendi.

"ADİL BİR KARAR BEKLEMİYORUM"

Anayasa Mahkemesi’nin, Erzincan’da başsavcı olduğu dönemde hakkında çıkan haberlerle kişilik haklarına zarar verildiği yönünde yaptığı bireysel başvuruyu hak ihlali görmeyip reddetmesiyle ilgili soruyu cevaplayan Cihaner, "Anayasa Mahkemesi’nin benimle ilgili verdiği karar utanılacak bir karardır. Buradan bir adil karar çıkmasını beklemiyorum. Başbakan’a ufacık bir cümle söyleyen herkese milyarlarca ceza kesiliyor. Bizim başvurumuz ise reddediliyor. Biz aslında bu çelişkiyi ortaya koymak için dava açtık. Yoksa Anayasa Mahkemesi’nin bu yapısıyla adil bir karar beklemiyorum" dedi.

Son zamanlarda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları da değerlendiren Cihaner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer Anayasa Mahkemesi eğitim ve MİT ile ilgili yasaları Anayasa’ya uygun bulmuşsa ondan sonra verdiği her karar makyajdır. Asıl tehlikelisi de evrensel hukuk kurallarına göre değil siyasi iklime göre hareket etmesidir. Anayasa Mahkemesi hükümetle olan pozisyona göre kararlar veriyor. Ama bu mahkeme birileri lehine hiç karar vermiyor. İşçilerden yana, emekçiden yana, muhaliflerden yana, aydınlardan yana hiç karar çıkmıyor. Makyaj kararlar veriliyor.’’

CHP'lilerin son dönemde Anayasa Mahkemesi'ne ilişkin  olumlu ifadelerinden sonra Cihaner'in bu açıklamaları dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.