Sisi Cuntası Gazze'ye Nefes Olan Tünelleri Yıktı!

Sisi Cuntası Gazze'ye Nefes Olan Tünelleri Yıktı!
Gazze sınırında tespit edilen 18 tünelin yıkıldığı bildirildi.

Darbeci Sisi'ye bağlı Mısır ordusu Sina Yarımadası'nda düzenlediği operasyonlarda, Gazze sınırında kaçakçılık için kullanıldığı iddiasıyla 18 tüneli yıktı.

BAHANE: KAÇAKÇILIK

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Sina yarımadasında 20 Eylül'den bu yana sürdürülen operasyonlarda, Gazze sınırında "kaçakçılık için kullanılan" 18 tünelin yıkıldığını belirtti. Semir, sınırı kaçak yollardan geçmek isteyen 137 Mısırlı, 6 Filistinli, 4 Sudanlı ille 1 Suriyelinin gözaltına alındığını kaydetti.

GAZZE DİRENİŞÇİLERİNİ İSRAİL GİBİ TERÖRİST İLAN ETTİ!

Sisi'nin ordu sözcüsü Semir, Sina yarımadasının kuzeyindeki İsmailiyye, Port Said ve Nil Deltası kentlerinde düzenlenen operasyonlar ve çıkan çatışmalarda, 26 "teröristin" öldüğünü, 84 kişinin de yakalandığını belirtti. Semir, operasyonlarda ayrıca "terörist eylemeler için kullanılan birçok araç, silah ve mühimmat ele geçirdiklerini" de ifade etti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te yaşanan askeri darbenin ardından İsrail ablukası altındaki Gazze'nin nefes aldığı olan tünelleri kapatan ülke yönetimi, kuzeyde şiddet olaylarına neden olduğu iddiasıyla çeşitli gruplara da operasyon düzenliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum