"Afganistan’da Yeni Bir Dönem Başlıyor"

"Afganistan’da Yeni Bir Dönem Başlıyor"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Afganistan’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine Türkiye’yi temsilen katıldı.

Afganistan’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine Türkiye’yi temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Umuyorum yeni bir dönem açılıyor Afganistan’da. Bu dönemin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

"İKİ ÜLKE HALKI KARDEŞTİR"

“Kurtuluş Savaşı, onun öncesi ve sonrası Türkiye, Afganistan’ın imar ve inşasını, ihyasını her zaman öncülük etmiştir. Okular açmış, fakülteler açmış, hastaneler açmış, şimdi de TİKA vasıtalıyla yollar yapıyor, poliklinikler yapıyor, hastaneler yapıyor. Hatta bir kısmı açma fırsatımız olsaydı belki yerinde görme imkanımız olacaktı. Hatta maddi imkan sağlıyor. Ve belli bir zamandan bu yana da ISAF komutasında Türk askeri bulunduruyoruz. Türk askerinin Afganistan’da bulunmasında Afgan halkının çok memnuniyet duyduğunu biliyoruz. Türk bayrağının göründüğü her yerde selam veriyorlar, kucaklaşıyorlar. Ve hiçbir ülkeye nasip olmayan bir sevgi ile karşılıyorlar. Dolayısıyla biz Afgan halkıyla bir dayanışma içindeyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.