36 İşçimiz İstanbul’a Geldi

36 İşçimiz İstanbul’a Geldi
Libya'daki Türk inşaat firmalarında çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyelerinde gecikmeler yaşanan 396 Türk işçiden 36’sı Libya Havayolları’na ait bir uçakla İstanbul’a geldi.

 Libya'daki Türk inşaat firmalarında çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyelerinde gecikmeler yaşanan 396 Türk işçiden 36’sı akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’na geldi.

İnşaat firmasının İdari İşler Müdürü Rafet Aydoğdu, herhangi bir çatışma olmadığını belirterek gecikmenin sebebini ise havalimanından kaynaklandığını belirtti. Aydoğdu, “Misurata’dan geliyoruz. 36 kişi geldik. Gat bölgesinde çatışma falan yok. Gat Libya’nın en sakin yeri. Orada herhangi bir çatışma olmadı. Biz Türkiye’ye gelmek için şantiyemize en yakın havalimanı olduğu için oraya gittik. Orada da gecikmeler oldu. Gat Havaalanında ışıklandırma olmadığından uçak organizasyonunda biraz gecikme oldu ama buraya geldik herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

İşçilerden Necmettin Gemi ise, “Libya’daki Türk işçileriz. Orada ki işimiz bitti ve topluca geldik. Bu söylentiler sadece uçakların geç gelmesinden kaynaklanan bir olay. En son gelen kafile biziz. Mağdur olsak söyleriz. Herkes burada. Türkiye’yi yaygaraya vermeye gerek yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.