Libya'da Mahsur Kalan İşçilerden Müjde!

Libya'da Mahsur Kalan İşçilerden Müjde!
Libya'dan ayrılmak üzere bekleyen Türk işçilerin Türkiye'ye dönüşü için THY'den kiralanan uçağın Libya'ya hareket ettiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'da faaliyet gösteren şirketler bünyesinde çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyeleri kararlaştırılan işçiler için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

New York'ta BM Genel Kurulu kapsamında temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmeleri bizzat takip etti ve Bakan Yardımcısı Naci Koru ile telefon köprüsü kuruldu.

Tahliye için hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çavuşoğlu'nun "harekete geçilsin" talimatı ile THY'den kiralanan uçak Libya'ya doğru havalandı.

Libya'nın güneyindeki Ubari kentinde çalışan bir grup Türk işçinin, bulundukları bölgedeki güvenlik koşullarının risk oluşturması nedeniyle tahliye kararı alınmıştı.

ENKA İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi Ubari Elektrik Santrali Personel ve İdari İşler Sorumlusu Rafet Aydoğdu, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, şirket bünyesinde ülkenin güneyinde bulunan Fizan eyaletine bağlı Ubari kentinde elektrik santrali inşaatında çalışan 396 işçinin 358 kilometrelik karayolunu kat ederek Gat şehrine ulaştırıldıklarını söylemişti.

Başkentteki Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle Trablus-Gat seferlerinde aksama yaşandığına dikkati çeken Rafet Aydoğdu, "Fizan eyaletinin orta kesiminde yer alan Ubari'de Tuareg ve Tebu kabileleri arasında çatışmalar çıkması üzerine Türk işçi kafilesi ile birlikte, ülkenin en güney noktası olan ve çatışmaların yaşanmadığı, Libya-Cezayir sınırındaki Gat kentine ulaştık. Durumumuz gayet iyi, en kısa zamanda Misrata'ya oradan da yurdumuza dönmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Libya'daki güvenlik gerekçesiyle Türk işçiler bu akşam uçakla Misrata'dan İstanbul'a getirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.