Putin Azeri Liderle Görüştü

Putin Azeri Liderle Görüştü
Putin, Astrahan’da yapılan Hazar’a komşu ülkeler zirvesi çerçevesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le ikili görüşme yaptı.

Rusya ve Azerbaycan arasında ilişkilerin en hassas konuların çözümü dahil, her zaman güvene dayalı olarak geliştiğine değinen Putin, “İkili ilişkilerimiz dostluk ve kardeşlik çerçevesinde gelişiyor. Küresel problemler ve Rusya ekonomisinde yaşanan sorunlara rağmen Azerbaycan’la ekonomik ilişkilerimiz pozitif yönde ilerliyor.” dedi. Yüzde 2’lik artışı yeterli bulmayan Putin, bir şekilde büyümesinin olumlu olduğunu söyledi. 

İkili ilişkilerin ileriye götürülmesi konusunda istekli olduklarını kaydeden Aliyev de, tüm alanlarda pozitif dinamizmin görüldüğünü vurguladı. Aliyev’e göre Astrahan zirvesi de bu yönde bir gelişime katkı sağlayacak. Rusya ve Azerbaycan ekonomik ilişkilerin gelişimi konusunda anlaşma imzaladı. 
Aliyev, Astrahan’da, Hazar’a komşu ülkeler İran ve Kazakistan liderleri ile de ikili görüşmeler yaptı. Azerbaycan lideri Astrahan’da bir Azeri kreşinin açılışını da gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.