Bayrama 5 Gün Kala Kurbalıklar Tükendi

Bayrama 5 Gün Kala Kurbalıklar Tükendi
İzmir'de kurbanlık satışlarında geçen yıllara göre daha hareketli bir sezon yaşarken bazı satıcıların hayvanlarının tamamını sattığı görüldü

Kurban Bayramı yaklaştıkça İzmir'de belirlenen 34 kurbanlık satış alanındaki kalabalık da artıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü rakamlarına göre geçen yıl 26 bin 500 büyükbaş, 102 bin 300 küçükbaş hayvanın satıldığı kentte, bu yıl rakamlarda artış bekleniyor.

Kurbanlık piyasasıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, tüm hayvan satış alanlarında yaptıkları denetimler sırasında pazardaki durum hakkında da bilgi edindiklerini, bu yıl geçen yıla göre daha iyi bir sezonun yaşandığını gözlediklerini ifade etti.

Güldal, şöyle konuştu:

"Bayrama 5 gün kala pazara gelen hayvanların yarısından fazlası satıldı. Bu çok güzel bir gelişme. Bir çok büyükbaş hayvanın değerinde, üreticilerin memnuniyetiyle satıldığını görüyoruz. Kalan hayvanların da bayrama kadar tamamının satılacağını düşünüyoruz. Geçen yıl gelen hayvanların tamamı satılmıştı, bu yıl da hayvan satıcılarının İzmir'den memnun ayrılacağını düşünüyoruz.''

Kentin en büyük kurbanlık satış yeri olan Işıkkent'te bazı satıcılar, hayvanlarının tamamını sattığı için çadırlarını kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.