Ekmek Zammına Vatandaştan Tepki

Ekmek Zammına Vatandaştan Tepki
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde fırın işletmelerinin uygulamaya koydukları 20 kuruşluk ekmek zammına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Zamla birlikte 70 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin fiyatı 90 kuruşa yükseltildi.

Sorgun çevre ilçe ve illerde 250 gram ekmek 50 kuruş ile 75 kuruştan satışa sunulurken Sorgun’da fiyatların 90 kuruşa çıkarılması vatandaşın tepkisini çekti. Vatandaşlardan Yaşar Keskin, vatandaşın çok tükettiği ve zorunlu olduğu ekmek fiyatına 20 kuruş zam yapıldığını belirterek, “Buğday fiyatlarına yüzde 30 zam mı yapıldı ki ekmek fiyatlarına yüzde 30 zam yapılıyor. Türkiye’nin tahıl ambarı ve un fabrikalarının en fazla olduğu Yozgat’ta ekmek fiyatlarının bu kadar yüksek olmasını bir türlü anlayamıyorum” dedi.

Hakan Taşkın isimli vatandaş da ekmeğin 90 kuruş olduğunu görünce çok şaşırdığını belirterek, “Çevre ilçeler ve illerde ekmek fiyatları 55 kuruş ile 70 kuruş arasında değişirken Sorgun ilçesinde 90 kuruş olmasına kim karar veriyor. 250 gram ekmeğe 20 kuruş birden zam yapılıyor. Bizim insanlarımız fakir ekmeği dahi zor alıyor, artık ekmeği de alamayacak demek ki. Zaten sofralarda en fazla tüketim kaynağı olan ekmeğe yapılan zam çok fazla, bu zamma karar verenlerin bir kez daha düşünmesi gerekir” diye konuştu.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş ise yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Yozgat Odalar Birliğinde yapılan toplantıda Yozgat merkez, Yerköy ve Sorgun başta olmak üzere diğer ilçelerimizin oda başkanları katıldı. Toplantıda Yozgat merkez dahil bütün ilçelerde ekmek fiyatına 20 kuruşluk bir zam kararı alındı. Bu zamla birlikte Yozgat, Yerköy ve Sorgun tarifeleri çıktı. Bizde çıkan bu tarifeyi yürürlüğe koyarak Pazartesi gününden itibaren 70 kuruşa satılan ekmek, 90 kuruşa yükseldi. Aynı tarife diğer il ve ilçelerde de uygulanmaya başlayacak” dedi.

Öte yandan 250 gram ekmeğin fiyatı Boğazlıyan’da 70 Kuruş’a, Yerköy ilçesinde belediye halk ekmeği 55 kuruş, normal ekmek 70 kuruş, Yozgat merkezde ise yine ekmek 70 Kuruştan satılıyor. Çorum’da ekmek fiyatları 50- 60 -75 kuruş’tan Sivas ve Kayseri'de ekmek 75 kuruştan, satışa sunuluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.