Erdoğan'dan 'Süleyman Şah' Açıklaması!

Erdoğan'dan 'Süleyman Şah' Açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD militanları tarafından kuşatıldığı iddialarına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiasının tamamen uydurma olduğunu belirterek, "Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" dedi.

Erdoğan, Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti gruplarının kanaatleri üzerinde herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. Yarın tezkereyle ilgili gerek hükümetimiz gerek üç tane grubu olan grup kanaatlerini tekrar açıklayacak. Ben de cumhurbaşkanı olarak kanaatimi bugün açıkladım. Zaten kanaatimin hangi istikamette olduğu herhalde bugün yapmış olduğum konuşmadan çok açık, net bellidir. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Çünkü BM Genel Kurulu'nda da konuşmayı yaptım, burada içinde olduğumuz bir NATO öbür taraftan tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım. Şu ana kadar da aramızda yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya zaten gelindi.

Temenni ederim ki yarın parlamentomuz bu konuda hükümetimizin bu düşünceleri göz önüne alınarak, gönderdiği tezkere göz önüne alınarak bir karar verecektir. Bu karardan sonra da zaten bizim ayrıca bir toplantımız olacak."

Toplantının Meclis'in kararından sonra yapılacağını vurgulayan Erdoğan, tezkereden sonra ilk adımın ne olacağına ilişkin soru üzerine de, şu anda detayları konuşmanın doğru olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum