Bu Türkler Alman Bakan'ı Çıldırttı!

Bu Türkler Alman Bakan'ı Çıldırttı!
Almanya İçişleri Bakanı Maiziere “Türkiye’den telefonla arayan dolandırıcıların verdiği zarar yaklaşık 120 milyon euro” dedi.

Türkiye’den telefonla iyi Almanca bilen kişilerin “Size çekilişte araba-ev çıktı” gibi bahanelerle Almanya’daki vatandaşların arandığı ve kargo parası adı altında bu kişilerin dolandırıldığı ortaya çıktı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Federal Suç Dairesi Başkanı Jörg Ziercke tarafından “2013 Organize Suçlar Raporu” kamuoyuna tanıtıldı.  Bakanı Maiziere, “Türkiye’den telefonla arayanlar tarafından Almanya’da 1 milyon kişi yaklaşık 120 milyon euro zarara uğratıldı” dedi. Maiziere, Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala ile konuyu görüştüğünü söyledi. Bu arada Türklerin kurduğu suç şebekelerinin sayısının geçen 5 yıla oranla azalma eğiliminde olduğunu vurgulandı. 2009’da Türklere ait 80 suç şebekesi  mevcutken 2010’da bunun 75, 2013’te ise 57 olduğu kaydedildi.
 
Dolandırıcıların izini sürmek zor
 
Dolandırıcıların internet üzerinden arama yaptıklarını belirten yetkililer IP üzerinden araştırma yapılsa bile bu kayıtların Finlandiya, Rusya gibi ülkelerde kayıtlı göründüğünü dile getirdiler. İnternet üzerinden bazı programları kullanarak istedikleri numaradan arıyormuş gibi gösteren dolandırıcıların izini sürmek de imkansız hale geliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum