ROK'a Hapis Şoku!

ROK'a Hapis Şoku!
Savcılık, Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın da 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapsini istedi.

Galatasaray Kulübü'nde Başkan Ünal Aysal, eski teknik direktör Fatih Terim ve gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki 'haberleşme krizi'nde iddianame açıklandı; savcılık Aysal'ın 6 aydan 2 yıla kadar, Kütahyalı'nın da 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapsini istedi.

FATİH TERİM ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Fatih Terim, Ünal Aysal'la aralarındaki mesajlaşmaların basında yayınlanması sonrasında şikayette bulunmuş; Kütahyalı'nın da, Aysal'la mesajlaşmalarını 'izni olmadan eksik ve yanlı olarak kamuoyuna gösterip okuduğunu' savunmuştu. Terim, Kütahyalı'nın 'kendisine hakaret ettiğini ve toplum önünde küçük düşürücü, aşağılayıcı sözler kullanarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu' belirtmişti.

ALENEN HAKARET ETTİ

Habertürk gazetesinden Serdar Kulaksız'ın haberine göreyse, iddianamede Aysal hakkında 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Mesajları televizyonda yayınlayan Kütahyalı hakkında da 'hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede şüpheli Kütahyalı'nın, Terim'e karşı farklı tarihlerdeki Twitter mesajları ve özel bir kanalda yayınlanan programda 'alenen hakaret suçunu işlediği' de öne sürüldü. Soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Aysal ise Kütahyalı'nın söz konusu mesajları nasıl elde ettiğini bilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.