Bakan ABD'ye Meydan Okudu!

Bakan ABD'ye Meydan Okudu!
Bakan Zeybekci, ABD'nin ihracata koyacağı her engele misliyle karşılık verileceğinin resmi olarak ABD'li yetkililere iletildiğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, Ağustos ayında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden ithalatın yerli üreticilere zarar verdiği gerekçesiyle, Türkiye dahil altı ülkeden yapılan çelik petrol boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar vermişti.

Bugün AB Ticaret Bakanı Peny Pritzker görüşecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, görüşmede ABD ile AB arasında devam eden ticaret anlaşması (TTIP) sürecinde Türkiye ve ABD'nin izlemesi gereken yolun ve son dönemde ABD'nin yürüttüğü anti-damping soruşturmalarının ele alınacağı belirtti ve şöyle konuştu:

"ABD, bugüne kadar bizimle stratejik ortak oldu, dost ülke oldu, müttefik oldu, ama ekonomik ortaklığa gelince hep başka ülkelerle ekonomik ortak oldu. Son dönemde rahatsız olduğumuz bazı şeyler var; anti-damping soruşturmalarında Türkiye'yi rahatsız eden şeyler var. Biz kendilerini bu konuda uyardık, anti-damping soruşturmalarıyla Türk ekonomisine, ihracatçısına, Türk ürünlerine eğer bir rakamlık engel koyarlarsa, biz ABD'ye üç rakamıyla engel koyacağız; bunu resmi olarak söyledik." En son Ağustos ayında, çelik sektörüne yönelik anti-damping soruşturması kapsamında, Türk şirketleri için yeni marj oranları ve telafi edici vergi düzenlemeleri belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.