Okuduğu Okula Rektör Adayı Oldu

Okuduğu Okula Rektör Adayı Oldu
1995 Yılında Balıkesir Üniversitesi’nden mezun olan Prof. Dr. Turgut Kılıç 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

1994 yılında mezun olmadan önce son sınıftayken 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde Rektör adayı olacağını söylemesi arkadaşları tarafından zor ve imkansız görünse de bu hedefe ulaşabilmek için Üniversitede yapılan yüksek lisans sınavlarını kazanmasıyla başlayan akademisyenlik hayatına kısa sürede bir çok başarıyı sığdıran Kılıç’ın planlı ve programlı bir çalışma yaparak 20 yıllık süre sonunda bu hedefe ulaşabilmesi bir başarı öyküsü.

Prof. Dr. Turgut Kılıç Kimdir?

Yüksek lisans ve doktorasını TUBİTAK projesi kapsamında Balıkesir Üniversitesi ve TUBİTAK Laboratuarlarında yaptığı çalışmalarla 2002 yılında tamamlayan Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandıktan sonra 2004-2007 yılları arasında Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve 2007 yılında Doçentliğini almaya hak kazanmıştır.

Doçentlikten sonra 2007 yılında açılan Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine getirilen KILIÇ bu görevini başarıyla yerine getirirken Uluslararası İlişkiler Sosyal ve Kültürel faaliyetler koordinatörü ve Üniversite Sporları Federasyonu Üniversite temsilciliği görevlerinde de bulunmuştur. Ayrıca bir çok kongre ve etkinliğin düzenlenmesiyle Balıkesir ve Üniversitesinin tanıtımına katkıda bulunmuştur.

YÖK Araştırma bursuyla kısa bir süre İngiltere’ de bulunan Dr. Turgut Kılıç, ABD ve İngiltere ortaklı iki yurt dışı projesiyle 15 den fazla TUBİTAK projesinde görev alarak bilimsel çalışmalarda bulunmuştur. Bu çalışmaların yanı sıra Sosyal ve Kültürel bir çok projede görev alarak Kültürel değerlerin genç nesillere aktarılmasına katkı sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.