Türkiye’de Bir İlke İmza Atılacak

Türkiye’de Bir İlke İmza Atılacak
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile University of Nebraska Omaha işbirliğiyle “Uluslararası Sinema ve Din Konferansı” düzenleniyor. Sempozyum konusu, içeriği ve hedefleri açısından önem arz ediyor.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan sempozyumla ülkemizde sinema ve din alanında ilgi uyandırmak ve yapılan çalışmaları nitelik ve nicelik bakımından artırmak amaçlanıyor.
 
Sempozyumun organizatörlerinden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bilal Yorulmaz, sempozyumun amaç, hedef ve içeriğini islamvemedya.com’a anlattı. 
 
Türkiye'de sinema ve din bağlamında yeterince akademik çalışma yok
 
Yorulmaz, ülkemizde şu ana kadar sinema ve din bağlamında yeterince akademik çalışma yapılmadığını belirterek, genç akademisyenlerin her geçen gün bu alana ilgi duyduğunu söyledi. “Bu alan biraz özel ilgi, biraz da film kültürüne sahip olmayı gerektiriyor. O nedenle çok çalışmanın yapılmadığını düşünüyorum.” diyen Yorulmaz, sempozyumun mahiyeti hakkında şu bilgileri verdi:
 
“Konu hususunda bir sınırlama getirmedik. Sinema ve din alanını ilgilendiren her konuyu kabul ediyoruz. Hem iletişim hem de ilahiyat fakültelerinden katılım bekliyoruz. Şu anda katılımcılardan tebliğ özetlerini topluyoruz. Konular ocak ayında netleşmiş olacak.” 
 
“Sinema ve din” konusuna dikkat çekilecek
 
Yorulmaz,  sempozyumun amacını ise şöyle açıkladı:

 
“Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumunun ilki geçen nisan ayında ABD’nin Omaha şehrinde gerçekleştirildi. İkinci sempozyum için New York’taki Syracuse Üniversitesi ve biz (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) talip olduk. Sempozyumu düzenleme görevi bizde kaldı. University of Nebraska Omaha ile işbirliği içerisinde sempozyumu düzenleyeceğiz. 
 
Sempozyumu Türkiye’de düzenlemekteki asıl amacımız ülkemizde sinema ve din alanına bir ilgi uyandırmak ve yapılan çalışmaları nitelik ve nicelik bakımından artırmak. Bununla birlikte başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere, Avustralya, Çin, Mısır, İran, Almanya, Fransa gibi ülkelerden katılımcılar bekliyoruz.” 
 
Sempozyum 21-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.