Dursun Çiçek'ten "Kumpas" Şikayeti

Dursun Çiçek'ten "Kumpas" Şikayeti
Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz planı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Dursun Çiçek, kendisine "kumpas" kurulduğu iddiasıyla soruşturmalarda görev alan emniyet görevlileri, savcı ve hakimlerden şikayetçi oldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı İrem Çiçek ile gelen emekli Albay Dursun Çiçek, suç duyurusu dilekçesini sundu.

Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Dursun Çiçek, 5 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade ederek, bu mücadelenin en önemli safhasının kendilerine kurulan kumpasın failleri hakkındaki soruşturma ve yargılama olacağını söyledi.

Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu: 

"Paralel yapı denen bu örgütle sizler için gençlerimiz için mücadele edeceğiz. Bu konuda daha güçlü olmak adına hukuk fakültesini kazanmıştım. Öğrenciliğe başladım. Bende biraz farklı oldu. Önce uygulamalardan adalet, yargılama, hukuk nedir tecrübe kazandım. Şimdi bunu derslerle beraber inşallah kızımın stajyer avukatı olarak devam ettireceğim.

Bize kumpas kuran, iftira atan her kim varsa adil yargılanmasını isteyerek onlardan hesap sormak için hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadele şahsi bir mücadele değildir, kin, nefret dolu bir mücadele değildir, insanlık ve medeniyet dolu bir mücadeledir. Özellikle de gençlerimiz için bize yapılanların onlara yapılmaması için evlatlarımız için bu mücadele boynumuzun borcudur.''

Çiçek, gerek Ergenekon gerekse Balyoz davalarında "kumpasta" görev alan polisler, yargıçlar ve şüpheli şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, bu davalara bakan, tutanaklara imza atanların belli kişiler olduğunu söyledi.

Bu davaları kamuoyunun yakından takip ettiğini vurgulayan Çiçek, sahtekarlıkları, yanlışları ve hukuk dışı uygulamaları somut delillerle 2 klasör halinde ilgili savcılara sunacaklarını kaydetti.

- "Müşteki olarak ifade vermeye hazırız" 

Çiçek'in avukatı İrem Çiçek de bugün yeni bir adım daha attıklarını, önceden suç duyurularını soruşturacak savcı dahi bulamadıklarını belirterek, yeterli delilleri bulunduğunu, savcıya müşteki olarak ifade vermeye hazır olduklarını aktardı. 

Dursun Çiçek, bir gazetecinin, ''Bu davanın savcıyım diyen siyasilerle ilgili de suç duyurusunda bulunacak mısınız?'' sorusu üzerine, bu suçu işleyen yargıçlar, polisler ve diğerlerinin siyasetin bu suçun ne kadar içinde olduğunu beyanlarıyla delilleriyle ortaya koyacaklarını anlattı. Çiçek, "O polisler yazılı talimat aldıysa mahkemeye ibra edecekler. Dolayısıyla o talimatı verenler de bunun hesabını verecek" dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.