Fırat'tan AK Parti'ye Şok Sözler

Fırat'tan AK Parti'ye Şok Sözler
Kurucusu olduğu ve uzun dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapmış olan Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin geldiği noktada ‘hayal kırıklığı’ yaşadığını söyledi.

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kurucuları arasında yer aldığı ancak cumhurbaşkanı seçimlerinden önce parti üyeliğinden çıktığı AK Parti’ye sitem dolu eleştirilerde bulundu. Fırat, yola ‘ak olmanın’ ideali ile çıktıklarını ancak gelinen noktada birçok ilkeden vazgeçilmiş olduğunu gördüğünü ifade etti. Fırat, "Bir kere isim çok önemliydi; AK Parti. Muhaliflerimiz bu ismi kullanmamak için hep AKP derdi. Biz de ‘Hayır bu AK Parti’ derdik. Çünkü biz partimizin ak olduğu kanısındaydık. Öyle olmanın ideali ile yola çıkıldı. Yolsuzluk, kayırma olmaması gerekiyordu. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk. Şimdi bunlardan, maalesef 3Y’den de vazgeçmiş gibi gözüküyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN GELDİĞİ NOKTADA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM

Partinin bugün geldiği noktada bir hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden Fırat, "Hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü AK Parti hakikaten Türkiye’de 1950’de Demokrat Parti’nin başlamasından bugüne kadar çok önemli bir görev yüklenmişti. Rahmetli Özal, ekonomik-liberal yapıyı getirmişti Türkiye’ye. Ama ekonomik-liberal yapı siyasi-liberal yapıyla desteklenmediği için vahşi bir kapitalizme dönüştü. AK Parti, Türkiye’yi siyasi liberalizmle yani demokrasi ve özgürlüklerle tanıştırma idealiyle yola çıkmıştı. Uzun bir süre de AB yolunda müktesebatının kazanılmasında oldukça önemli adımlar atmıştır. İnkâr edilemeyecek, devrimsel değişimler meydana getirmiştir. Türkiye’de barış süreci ile akan kanı durdurmuştur. Keşke bunu sonuçlandırabilseydi" dedi.

BOĞULMA ALAMETLERİ GÖSTERİYOR

Hiçbir partiye nasip olmayan halk desteğinin karşılığı verilmiş olsaydı dünya siyaset tarihine AK Parti’nin isminin altın harflerle yazılmış olacağını kaydeden Fırat, "Türkiye’yi 2-3 bin dolardan 10 bin dolara getirdi ama 2010’dan itibaren orada sıkıştı kaldı. Keşke bugün 15 bin doları aşmış olsaydık milli gelirde. İşsizlik oranları daha alt seviyelerde olabilseydi. Yani insanlar mutlu olabilseydi. ‘Bu benim ülkem’ deseydi. Bu imkânı vardı AK Parti'nin. Halkımız bu imkânı da verdi, bahşetti" diyerek halkın AK Parti’ye duyduğu büyük güvenin karşılığının verilemediğinin altını çizdi.

Fırat, "Ben inanıyorum ki eğer o süreci devam ettirebilseydik, Recep Tayyip Erdoğan’ın heykelleri bugün meydanları süslüyor olacaktı. AK Parti de dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılmış olacaktı. Yani yüzdük yüzdük tam böyle zor olan kısımları atlattık, tam ‘artık çıkıyoruz’ dediğimiz yerde maalesef kramp girdi herhalde AK Parti'nin vücuduna. Boğulma alametleri gösteriyor" diye konuştu. Gelinen noktada AK Parti’nin tarihe altınla yazılacak gibi durmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum