İsrail'in Yıktığı Hastaneden Yardım Çığlığı

İsrail'in Yıktığı Hastaneden Yardım Çığlığı
İsrail'in yerle bir ettiği Vefa Hastanesi'ne bağlı klinikte kalan hastalar, tıbbi yetersizlik nedeniyle tedavisini tamamlayamıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında hedef aldığı Vefa Hastanesi enkaz yığınına dönüşürken, hastalar, geçici olarak nakledildikleri klinikte gerekli tıbbi elektronik cihazların yoksunluğu nedeniyle yeterli tedavi göremiyor.

AA muhabirine konuşan Hastanenin Müdürü Eymen İshak "İsrail hastaneyi bombaladı, hastaları çok hızlı bir şekilde tahliye ettik ama tıbbi cihazları çıkarmaya fırsatımız olmadan bina tamamen yıkıldı. Binanın bombalanması hastaları büyük ölçüde etkiledi. Cihazlar enkaz altında kaldığı için hastalara gerekli tedaviyi veremiyoruz" dedi.

"Vefa Hastanesi'nde Gazze'nin diğer hastanelerinde olmayan gelişmiş cihazların olduğuna" dikkati çeken İshak, hepsinin enkaz altında kaldığını, "Hastaların tedavisi için gerekli cihazların temini için yardım edilmesi gerektiğini" belirtti.

Filistinli hasta Abdulaziz Ebu Mendil, abluka altındaki Gazze'de bir çok hastanede bulunmayan tıbbi cihazların Vefa Hastanesi'nde bulunduğunu, bu alanda uzman tek hastane olduğunu belirtti.

Hastanenin bombalanmasının ardından nakledildikleri yerde yeterli cihazın bulunmaması nedeniyle tedavisinin tamamlanamadığını dile getiren Mendil, "Ağrılarım her gün artıyor ama tedavi olamıyorum. 2 ayda bitebilecek tedavim tıbbi yetersizlik nedeniyle bir türlü bitmiyor. Doktorların dediğine göre cihazlar gelene kadar burada kalacağız. Cihazların hemen gelmesini istiyorum çünkü burada çok uzun süre kalmak istemiyorum" dedi.

Tedavi gören başka bir hasta Ravda Alive ise, oğlunun İsrail'in saldırılarında öldüğünü duyduğunda beyin kanaması geçirdiğini o zamandan bu yana hastanede olduğunu söyleyerek, bir an önce hastaneye gerekli cihazların gelmesini ve tedavisinin tamamlanmasını temenni ettiğini belirtti. Alive, doktorların alanlarında çok iyi olduğunu ancak ellerinde imkan bulunmadığını da dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. Gazze'nin Şucaiyye mahallesindeki Vefa Hastanesi'ne de enkaza dönüşen binalar arasında yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum