Ölümüyle Gökleri Ağlatan Mücahid!

Ölümüyle Gökleri Ağlatan Mücahid!
Bosna-Hersek'in Bilge Kral lakaplı efsane lideri Aliya İzzetbegoviç vefatının 11.yıl dönümünde rahmetle anıldı.

Bosna Hersek'in ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, ölümünün 11. yıl dönümünde başkent Saraybosna'daki Kovaçi Şehitlik Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik eden ve derin bilgi birikimi nedeniyle ''Bilge Kral'' olarak anılan İzzetbegoviç'in mezarı başındaki törene, İzzetbegoviç'in 1990 yılında kurduğu Demokrat Eylem Partisi (SDA) Genel Başkan Yardımcısı Şefik Caferoviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, İran'ın Saraybosna Büyükelçisi Seyed Huseyin Racabi, SDA yetkilileri, Türkiye'den gelen vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda Saraybosnalı katıldı.

Aliya İzzetbegoviç'in mezarı başında dua edildiği ve çiçek bırakıldığı törende konuşan SDA Genel Başkan Yardımcısı Şefik Caferoviç, ''Bilge Kral'' Boşnaklar için sadece bir lider değil, bir örnek ve bir eğitmen olduğunu söyledi.

Caferoviç, ''Aliya, kaderimizin bellirlendiği Boşnak milletinin hayata kalma mücadelesini verdiği dönemdeki liderimizdi. Bilge adam, yardımsever, cesur ve korkmaz bir mücadeleciydi. Bosna Hersek'e yönelik sürdürülen en yoğun saldırılar esnasında bile demokrasi yanlısıydı. Bu unsurlardan dolayı hem Doğu hem de Batı Aliya'ya saygı duyardı'' diye konuştu.

Aliya İzzetbegoviç'in Bosna Hersek'in yanı sıra Türkiye'de de çok sevildiğini anımsatan Caferoviç, ''Aliya'ya Türkiye'de 'Bilge Kral' diyorlar. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliya'nın misyonunu, insan onuru ve inanılmaz cesaret misyonu olarak nitelendiriyor. İşte böylesi değerli unsurlar, Aliya'nın tarihin içinde bırtaktığı önemli izinin göstergesidir'' ifadesini kullandı.

Saraybosna'ya tatil için gelen Bursalı Nazmiye Yedikardeş, Aliya'nın ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret etmenin çok anlamlı olduğunu belirterek, ''Aliya, ölüm yıldönümünde Bursa'da da anılacak fakat burada bulunmak, mezarı başında bulunmak çok farklı duygular uyandırıyor'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum