Yahudi Yerleşimciler, Mescidi Aksa'ya Girdi

Yahudi Yerleşimciler, Mescidi Aksa'ya Girdi
Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yaklaşık 40 kişilik bir grup Yahudi yerleşimci, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna girdi. Polisin sabah saatlerinden itibaren külliye girişlerinde Müslümanlara zorluk çıkardığı, içeri girenlerin kimliğini aldığı ve çıkana kadar kimlikleri alıkoyduğu ifade edildi.

Müslümanların girişinde yapılan zorluklara karşın fanatik Yahudilerin polis eşliğinde külliye içerisinde gezmeleri avludaki Müslümanların tepkisine yol açtı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu\'s Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN EZDİĞİ FİLİSTİNLİ ÇOCUK ÖLDÜ

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcinin kullandığı aracın çarptığı 5 yaşındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

Ramallah Devlet Hastanesi Acil Servis Müdürü Semir Saliba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sincil beldesinde bir Yahudi yerleşimcinin ezdiği 2 kişiden 5 yaşındaki İnas Dar Halil'in kurtarılamadığını, yaralı diğer çocuğun ise tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Ramallah'ın kuzeyindeki Sincil beldesinde bir Yahudi yerleşimcinin kullandığı araç, yoldan geçen 5 ve 8 yaşlarındaki Filistinli çocuklara çarpmış, sürücü, olayın ardından aracıyla kaçmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum