Süleyman Soylu'dan Açıklama!

Süleyman Soylu'dan Açıklama!
"2015 seçimlerinde Türkiye'de anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "2015 seçimlerinde Türkiye'de anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz" dedi.

Soylu, partisinin Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle delege seçimlerine katıldı. Burada konuşan Soylu, demokrasinin, çoğulculuğun, bir ülkede siyasal meşruiyetin en önemli temellerinden biri olan mahalle delege seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.

Burada kurulan sandıkların, AK Parti üyelerinin kullandığı oyların ve seçilen delegelerin kongre açısından büyük bir önem taşıdığını kaydeden Soylu, "Ama esas itibariyle 9 seçimdir bu büyük, aziz millet AK Parti'yi desteklemekte ve her seçimde büyük bir başarıya doğru götürmektedir" diye konuştu.

Soylu, parti olarak kongre döneminde yaklaşık 51 bin 8 mahalle ve belde kongreleri yapacaklarını ifade ederek, "11 Ekim'de başladık, 30 Ekim'de bitireceğiz. İnşallah ilçe kongrelerimiz de 1 Kasım'da başlayacak, 31 Aralık'ta sona erecek. İl Kongrelerimizde 22 Kasım'da başlayacak, 22 Şubat'ta devam edecek" diye konuştu.

Bugün Üsküdar'a gelmesinin başka bir anlamı bulunduğunu kaydeden Soylu, "İnşallah Üsküdar ilçe kongremize genel başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da katılacaklar. Öyle ümit ediyoruz ki herhangi bir eksiklik aksaklık olmaz ise, Türkiye'deki kongreleri bu güzel ilçeden başlatacağız" dedi.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu kongrelerden sadece tek başına iktidar çıkarmayacağız. Biz bu kongrelerden aynı zamanda da milletimizin uzun zamandır ümit ettiği, beklediği ve milletimizin 1982 Anayasası'nı rafa kaldıracağı yeni anayasayı da bu kongrelerden güçle, kuvvetle 2015 seçimlerine taşıyacağız. 2015 seçimlerinde Türkiye'de anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz. Burada gerek Üsküdar gerekse İstanbul teşkilatı olarak Türkiye'nin son 12 yıldaki yükselmesine büyük katkılarınız emekleriniz oldu. Ama bundan sonra milletimizin bizden beklentilerine, yeni anayasaya, büyük hedeflere ve öncü Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız ve bu mahalle kongreleri de bu sandıklar da bunun teminatı olacak." 

Buradan seçilen delegenin milletvekili kadar önemli olduğunu dile getiren Soylu, bu nedenle seçilen delegelerin sorumluluklarını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Soylu, seçenlerin, yani üyelerin de delegelere emanet ettikleri sorumlulukların takipçisi olacaklarını belirterek, "Bunların sonucunda çıkacak olan ilçe yönetimlerimiz, ilçe başkanımız, il yönetimlerimiz, il başkanlarımız da şu heyecanı hem milletimize hem de Türkiye'ye yansıtacaklar. Hep birlikte özgür bir Türkiye'yi, demokrat bir Türkiye'yi, yükselen bir Türkiye'yi, medeniyetimizi yarına taşıyan bir Türkiye'yi kucaklayacağız" diye konuştu. 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.