Ebola'lı Hemşire Hastalığı Yendi!

Ebola'lı Hemşire Hastalığı Yendi!
İspanya'da Ebola virüsü kapan ilk hasta olan kadın hemşireye bugün yapılan analizin sonucu negatif çıktı.

İspanya'daki ilk Ebola virüsü bulaşma vakası olan ve 6 Ekim'den bu yana Madrid kentindeki Carlos III Hastanesinde tedavi gören kadın hemşire Teresa Romero'nun, bugün yapılan analizinde ilk defa sonuç negatif çıktı.

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Teresa Mesa adlı bir hasta yakını, "Teresa'da artık virüs yok. Ayağa kalkıyor ve kendi yemeğini yiyor. Mükemmel durumda. Tüm İspanya onunla birlikte ve o bir kahraman" dedi.

Mesa, herşeye rağmen analiz sonucunun "virüsün tamamen gittiği" anlamına gelmediğini belirterek, 48 saat içinde yeni bir analiz yapılacağını söyledi.

Bu arada aynı hastanede tedbir amaçlı gözetim altında tutulan Teresa Romero'nun eşi Javier Limon da hastanedeki odasında cep telefonuna kayıt edilerek yaptığı bir konuşmanın görüntüsünü basına ulaştırdı.

Limon, "Çok mutluyum çünkü Teresa hastalığı yendi" ifadesini kullanırken, virüsün bulaşmasında eşinin hiçbir kusuru olmadığını, Teresa'nın hastaneden çıkar çıkmaz gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

Teresa Romero'ya Ebola virüsü bulaşmasından İspanya Sağlık Bakanlığı'nı sorumlu tutan Limon, "Eşimin onurunu savunmak için kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim ve İspanya'da Ebola vakalarının yönetiminin büyük bir dikkatsizlikle yapıldığı mahkemelerde göstereceğim" şeklinde konuştu.

Ebola hastası ile ilgili temkinli olan Carlos III hastanesi yönetimi ve İspanyol hükümetinin kurduğu Ebola kriz yönetim kurulu ise Teresa Romero'nun sağlık durumu ile ilgili şimdilik resmi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Sierra Leone'den geçtiğimiz 22 Eylül'de Madrid'deki Carlos III hastanesine getirilen ve 26 Eylül'de hayatını kaybeden Ebola hastası İspanyol misyoner Manuel Garcia Viejo'ya bakan sağlık personeli arasında olan Teresa Romero'nun, Ebola virüsünü Viejo'dan kaptığı tahmin ediliyor. İlk olarak 30 Eylül'de hastalık belirtilerinin görüldüğü Romero, izinde olduğu o dönemde kendi rızasıyla Alcorcon Hastanesine giderek doktor kontrolün geçmiş, ancak Ebola virüsü taşıdığı kesinleşince 5 Ekim'de Alcorcon hastanesine yatırılmıştı. 6 Ekim'de Carlos III Hastanesi'ne nakledilen Romero'ya farklı tedavi yönetemleri uygulandıktan sonra, ZMapp ilacı verilmişti.

Carlos III hastanesinde Teresa Romero dışında Ebola virüsü bulaşma riski olan 15 kişi tedbir amaçlı gözetim altında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.