Veysel Tiryaki'den Eğitime Büyük Destek

Veysel Tiryaki'den Eğitime Büyük Destek
Altındağ Belediyesi’nin eğitime verdiği destek ilçe sınırlarını aştı. Üniversiteye kadar Bolu’da okuyan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, doğup büyüdüğü şehre vefa borcunu ödedi.

Çocukların daha modern şartlarda eğitim görmesini amaçlayan Altındağ Belediyesi, belediye meclisinin aldığı kararla Bolu’ya bir okul kazandırdı. Temeli bir yıl önce atılan Altındağ Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi,  2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katılımı ile gerçekleşen açılış törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Kürkçü ile Ali Ercoşkun, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve sayıda öğrenci ile veli katıldı. Okul bahçesinde planlanan tören, yağmur nedeni ile içeriye taşındı.

Doğduğu şehre vefa borcu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada eğitime verdiği önem üzerinde durdu. Altındağ Belediyesi’nin ilçe sınırları dışındaki bir bölgeye okul inşa ettiğine dikkat çeken Tiryaki, doğduğu büyüdüğü şehre hizmet etmekten gurur duyduğunu belirtti. Başkan Tiryaki, çocukların en modern ortamlarda eğitim görmesini isteyerek böyle bir proje hazırladıklarının altını çizdi. Kısa süre önce mütevazı bir temel atma töreniyle okulun yapımına başladıklarını hatırlatan Tiryaki, Altındağ Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi’nin Bolu’ya hayırlar getirmesini diledi.

Konuşurken zaman zaman duygulanan Başkan Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: “30 yıl önce Bolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. Sanki dün gibi… O günkü şartlarda, bir iş hanının boş dükkânları sınıfa dönüştürülmüştü ve okul olarak eğitim veriyordu. Çok zor şartlar altında okuduk. İnsanların okuduğu okulu söyleyemediği yıllardan itilip kakıldığı bir dönemden bugün artık herkesin teşvik ettiği, gururla söylediği, devletin en iyi makamlarını işgal eden insanların bu okullardan yoksullukla büyüyüp geldikleri bir noktaya geldik. Amacımız yavrularımızın en modern en rahat koşullarda eğitim almasını sağlamak. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bu okulu açıyoruz. Mevla’ya ne kadar şükretsek azdır. Biz buraya okul inşa ettik, bu çocuklar da bizim geleceğimizi inşa edecekler.”

“Altındağ’a eğitim ve kültür amaçlı 100’den fazla tesis kazandırdık”

Çocukların kültür, sanat, musiki, sporla da ilgilenmesinin önemine değinen Başkan Tiryaki, kendisini dinleyen öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Altındağ’a, eğitim ve kültür çalışmalarının yürütüldüğü 100’den fazla tesis kazandırdıklarını da hatırlatan Başkan Tiryaki,  buna benzer bir okulu Altındağ’a da yapmayı hedeflediklerini belirtti.

“Bu toprakların evladı çok vefalı”

Sözlerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi tebrik ederek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise, ortaya konan yatırımın önemini vurguladı. Şentop, İmam Hatip Liseleri’nin milletle devleti birleştiren bir köprü görevi üstlendiğini kaydederek öğrenmenin önünde hiçbir engelin durmayacağını dile getirdi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise “Şu ana kadar bizi en mutlu eden açılış bu olsa gerek. En büyük sermayemiz genç nüfus. Biz, insana yatırım yapıyoruz. Bolu’da yaşayanlar olarak çok şanslıyız. Bu topraklarda bereket var. Öyle ki bu toprakların evlatları çok vefalı” diye konuştu.

24 derslikli okul 800 öğrenci kapasiteli

Yaklaşık 800 öğrenci kapasiteli okul 24 derslik, 6 fen laboratuvarı ve 300 kişilik çok amaçlı bir salona sahip. Okul, 5 katlı ve gün boyu özel güvenlik kameralarıyla kontrol ediliyor. Okulda bulunan spor salonu ve kütüphane de görülmeye değer. Okul yemekhanesinde en sağlıklı ve en lezzetli yemekler yer alırken, kafeterya da göz dolduruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum